Anlık Bildirim

Türkiye coğrafyasının 32 yıllık değişimine Google Earth ile tanık olun

Google Earth için hazırlanan zaman makinesi Dünya'nın 32 yıllık değişimini gözler önüne seriyor. Haritada Türkiye’nin coğrafi yapısındaki değişim de net şekilde görülebiliyor.
1984 ve 2016 arasındaki 32 yıllık dönemi kapsayan harita, gezegenimizin coğrafik yapısında meydana gelen değişimin interaktif şekilde gözlemlenmesini sağlıyor. Bulutsuz günlerde çekilen 33 adet fotoğraflardan oluşturulan harita, Carnegie Mellon Üniversitesi’nin CREATE Lab departmanı tarafından bir bütün haline getirildi.
Son otuz yılda edinilen 5 farklı uydu görüntüsünü 5 farklı uyduyla birleştiren Google Earth Engine, yakalanan karalerin büyük bir bölümünü 1970'lerden beri Dünya'yı gözlemleyen ortak bir USGS/NASA gözlem programı olan Landsat'tan alıyor. 2015 ve 2016 yıllarına ait fotoğraflar ise Avrupa Komisyonu ve Avrupa Uzay Ajansı'nın Copernicus Earth gözlem programının bir parçası olan Sentinel-2A'dan geliyor.

Miami, Dubai, Las Vegas, Aral Denizi ve Tibet Platosu gibi bölgelerin ön plana çıkarıldığı haritada istediğiniz alanı yakınlaştırarak yıllar içerisinde gerçekleşen değişimi üç farklı hızda görüntüleyebilirsiniz. Türkiye’nin de izlenebildiği Google Earth Engine’de konut sayısındaki artış ve bazı bölgelerde yeşil alanlardaki negatif değişim dikkat çekiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18761 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
harita, değişim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim