Anlık Bildirim

Türkiye'nin en değerli şirketi artık ASELSAN

Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden olan ASELSAN, bugün itibariyle piyasa değerini 45 milyar TL'nin üstüne çıkararak Türkiye'nin en değerli halka açık şirketi oldu.
Türk savunma sanayinin başarılı şirketlerinden olan ve elektronik, savunma, yazılım gibi alanlarda faaliyet gösteren ASELSAN'ın hisse değeri bu yılın başında 12 TL seviyelerindeyken yıl içinde yüzde 250'nin üstünde değer kazanarak bugün 45 TL'nin üstüne çıkmayı başardı. Tedavülde toplam 1 milyar adet hissesi bulunan şirketin hisse değerinin bugün sabah saatlerinde 45.62 TL'ye kadar yükselmesiyle birlikte şirketin piyasa değeri de 45 milyar TL'nin üstüne çıktı ve ASELSAN, 43.8 milyar TL piyasa değerine sahip olan Garanti'yi geride bırakmayı başardı.

En Değerli Halka Açık Şirket 

Bu değerle birlikte şirket,  piyasa değeri itibariyle Türkiye'nin en büyük halka açık şirketi unvanının da sahibi oldu. ASELSAN'ın arkasında ise 4 milyar 200 milyon adet tedavülde hissesi bulunan ve hisse değeri 10.45 TL olan Garanti yer alıyor. Bu iki şirketi de 42.9 milyar TL piyasa değeri ile Koç Holding ve 39.2 milyar TL piyasa değeri ile Akbank takip ediyor. 
21 Mayıs 1990 tarihinde halka arz edilen ve aynı yılın ağustos ayında Borsa İstanbul(BİST)'da ilk kez işlem görmeye başlayan ASELSAN hisselerinin yüzde 84.58'i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı(TSKGV)'na ait. TSKGV çatısı altında kurulan bir anonim şirket olan ASELSAN'ın hisselerinin yüzde 15.30'u ise BİST'te işlem görüyor. Sabah saatlerindeki rekor hisse değerinden sonra şu sıralar hisse değeri 44.2 TL civarında olan şirket, 44.2 milyar TL'lik piyasa değeriyle unvanını koruyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7668 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
garanti, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim