Anlık Bildirim

Tesla'dan üçüncü havalimanı için enerji depolama tesisi teklifi

Özel davetle Türkiye’ye gelen Elon Musk, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede üçüncü havalimanı için çarpıcı bir teklif sundu. Peki bu teklif nasıl ve nereden geldi? Beklenti ne?
Cumhurbaşkanlığı daveti ile Türkiye’ye gelen, Türksat 5A ve 5B uydularının SpaceX tarafından uzaya taşınması konusunun vesile olduğu Elon Musk’ın Türkiye ziyaretine dair önemli ayrıntılar bilinmezliğini korurken, özel görüşmede bahsi geçen hususlara bir takım bilgiler hükumet sözcüleri tarafından zaten paylaşılmıştı.


Akşam Gazetesi’nin paylaştığı bir haber ise Elon Musk’ın Türkiye’deki ilk önemli icraatının enerji alanında olabileceğine dair bir ışık yaktı. İddialara göre Tesla, geçtiğimiz yıl üçüncü havalimanına bir enerji depolama tesisi kurma teklifi sundu.

Tesla'dan üçüncü havalimanı için enerji depolama tesisi teklifi Tam Boyutta Gör

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan ve 150 milyon yolcu kapasiteli İstanbul’un Yeni Havalimanı içinde Tesla’nın Powerwall’ları için bir öneri sunulmuş. Tesla’nın İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell tarafından iletilen teklife dair detaylar ise bilinmezliğini koruyor.


Bu konuda çeşitli şirketlerden teklif alan havalimanı işletmesi icra kurulu, öncelikle bu işin yerel üreticilerin desteği ile çözülmesi yönünde bir tavır takınmış durumda. İkinci planda ise Alman bir şirket (EAS) ile Tesla’nın ismi gündemde. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili de önemli gelişmeler olacaktır diye düşünüyoruz ancak şu sıralar enerji depolama konusunda dünyanın ilgisini çekmek isteyen Tesla’nın böylesi bir adım ile önemli bir projede yer almak için bazı fedakarlıklar yapmak istemesi de muhtemeldir diye düşünüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7632 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, spacex ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim