Anlık Bildirim

Uber'in rakibi Lyft halka açıldı

Kaliforniya merkezli ulaşım şirketi Lyft geçtiğimiz günlerde halka arzını gerçekleştirdi. Uber'in en büyük rakiplerinden biri olan şirketin piyasa değeri 30 milyar dolara kadar ulaştı.
Yıllardır ulaşım sektöründe hizmet veren ve Uber'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen ABD merkezli Lyft nihayet halka açıldı. Bildirildiği üzere Lyft, hisse başına 72 dolarlık bir başlangıç fiyatı hedefliyordu ve bunu fazlasıyla gerçekleştirdi.

Yöneticiler memnun, sürücüler şikayetçi

Geçtiğimiz gün halka arzını gerçekleştiren Lyft'in hisse fiyatları ise tahminleri aştı. 87 dolara kadar yükselen hisse fiyatı, Lyft'in piyasa değerini geçici olarak 30 milyar dolara kadar çıkardı. Kısa bir süre içinde de hisseler 78 dolardan işlem görmeye başladı. Lyft'in yöneticileri şu ana kadar halka arzlarının göreceli başarısından oldukça memnun olsalar da, şirketin San Francisco ve San Diego merkezli sürücüleri bu konudan hoşnut değiller.
The Verge'in haberine göre bu iki bölgedeki yüzlerce sürücü halka arzı protesto etmek için greve gitti ve şirketten beklentilerini açıkladılar. Lyft ve Uber sürücüleri, serbest çalışan yerine tam zamanlı çalışan olarak yeniden sınıflandırılmak istiyorlar ve bunu henüz başaramadılar. Sürücülerin sağlık hizmetleri ve ücretli izin gibi hususlardan faydalanmak için greve gittiği açıklanırken, şirketin bu duruma nasıl bir yaklaşım göstereceği ise şimdilik bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim