Anlık Bildirim

Apple, iPhone kameralarının sualtı çekim özelliklerini geliştirmeye çalışıyor

Teknoloji devi Apple'ın çok eski olmayan iPhone modelleri sualtında fotoğraf veya video çekimleri için kullanılabiliyor. Gelen haberler şirketin bu özelliği geliştirmeye çalıştığı yönünde.
Bildiğiniz üzere son birkaç modeldir iPhone'lar IP68 sertifikasına sahip ve bu da cihazların sualtında kullanılabilecekleri anlamına geliyor. Ancak şirket sualtında çekilen fotoğraf ve videoların istenilen kalitede olmadığının farkında olacak ki, bu özelliği geliştirmek için çalışmalar yapıyor.

Doğru ayarlar sensörlerle belirlenecek

Cupertino merkezli teknoloji devi yeni patent başvurusunda, iPhone'ların sualtında daha iyi çekim yapmasına olanak sağlayan teknolojileri açıklıyor. Apple'ın tam olarak yapmak istediği şey, yeni nesil iPhone modelleriyle sualtı çekimleri yaparken, doğru ayarları belirleyecek olan bir sistem geliştirmek. Bu da, ışık miktarı, renk kaymaları, derinlik, basınç ve mesafeyi ölçen sensörlerle gerçekleştirilecek.
Başka bir deyişle, örneğin bir balığın fotoğrafını çekmek istiyorsanız, iPhone, tüm bu sensörlerden bilgi toplayan bir algoritmaya dayanarak, fotoğraf için ihtiyaç duyduğu ayarları doğru bir şekilde belirleyerek kaliteli fotoğraflar çekmenizi sağlayacak. Tüm patentlerde olduğu gibi bu patentin de hayata geçirilip geçirilmeyeceğini kestirmek çok güç. Ancak şirketin vizyonuna bir bakış açısı sunması bakımından önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim