Anlık Bildirim

Uber ve Lyft Twitch yayını yapan şoförün görevine son verdi

ABD'nin Missouri eyaletinde yolculuk paylaşım uygulamaları Uber ve Lyft adına çalışan 32 yaşındaki şoför, yolculuk esnasında Twitch'de canlı yayın yaptığı için görevinden uzaklaştırıldı.

Uber ve Lyft Twitch yayını yapan şoförün görevine son verdi Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Missouri eyaletinde 32 yaşındaki bir sürücü yerel basın aracılığıyla gündeme gelmişti. Yolculuk paylaşım uygulamaları Uber ve Lyft'de şoför olarak çalışan Jason Gargac'ı gündeme taşıyan olaysa yolculuk sırasında Twitch üzerinden canlı yayın yapmasıydı. Bu yıl mart ayından beri aracın ön kısmına yerleştirdiği kamera ile aracında yolcular varken canlı yayınlar yapan Gargac, her canlı yayını en az 4000 kişi tarafından izlenen bir Twitch fenomeni haline gelmişti.


Yasalara aykırı değil 

Tabi daha önce farklı eyaletlerdeki bazı Uber sürücüleri de Twitch'de canlı yayın yapmışlardı ancak bu sürücüler, faaliyet gösterdikleri eyalet yasaları gereğince yolcuları yayın konusunda uyarıyor ve yolcular rıza göstermezse yayın yapamıyordu. Missouri eyaletinde ise farklı bir düzenleme mevcut. Taraflardan biri görsel veya işitsel bir kayda başladığında diğer tarafın rıza gösterip göstermemesi bir önem taşımıyor. Yani  Jason Gargac, yayın için yolculardan izin almasa hatta yolculardan habersiz bir şekilde canlı yayın yapsa da bu durum yasalara aykırı değil.


Jason Gargac'ın eylemleri yasalara aykırı olmasa da Uber ve Lyft bugün Gargac'ın sürücülüğünü askıya aldıklarını ve Gargac'ı sürücü ağından çıkardıklarını açıkladı. Her iki şirket de Gargac'ın davranışlarını şirket kurallarına aykırı olarak değerlendirdi. CNET'e açıklamada bulunan Uber sözcüsü, kişilerin görünüşleri hakkında yorum yapmanın ve saygısız davranışlarda bulunmanın topluluk kurallarına uygun olmadığını bu nedenle Gargac'la olan ortaklıklarını sonlandırdıklarını dile getirdi.


 

Yolculuk süreci bir reality show haline getiren Gargac'ın JustSmurf isimli Twitch kanalı da bugün devre dışı bırakıldı. Gargac, yerel basın organlarına yaptığı açıklamasında yanlış bir şey yapmadığını sadece yolcularla samimi bir ilişki kurduğunu ifade etmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim