Anlık Bildirim

Uçakta bilgisayar ve tablet yasağı Avrupa’ya da sıçrıyor

ABD ve İngiltere uçuşlarında uygulanan, uçakta cep telefonundan büyük elektronik eşyaların kullanımına ilişkin yasak yeni bir boyut kazanabilir. Bu kez hedefte Avrupa ülkeleri var.

Uçakta bilgisayar ve tablet yasağı Avrupa’ya da sıçrıyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin uzunca bir süre tepki gösterdiği, Ortadoğu’dan ve Türkiye’den ABD’ye ve İngiltere’ye uygulanan, kabin içerisine cep telefonundan büyük elektronik eşya sokulmaması yasağı, uygulamaya başlanalı epey bir süre oldu. Hatta THY bu noktada uçakta yolculara özel bilgisayar temini gibi imkanlar tanımaya başlamıştı.

Bu yasakla ilgili yankılar sürerken bu kez Avrupa’yı kapsayan yeni bir iddia ortaya atıldı. Söylenenlere göre Avrupa Komisyonu, Avrupa’daki havalimanlarından ABD’ye yapılacak uçuşlarda elektronik yasağının başlayacağını ve gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. (Muhtemelen İngiltere'yi de kapsayacak)

Önümüzdeki haftalarda uygulamaya konacağı söylenen çalışmanın 11 Mayıs’taki Avrupa Birliği Havacılık Komisyonu toplantısında detaylıca görüşüleceği ifade ediliyor. Trump yönetiminin aldığı bu kararın arkasında ABD’li havayolu şirketlerinin ticari baskısının yattığı, bahsedildiği gibi güvenlikle ilgili olmadığı söyleniyordu. Avrupa için de benzer bir kararın uygulamaya konulması, önemli tartışmaları da beraberinde getirecektir. Detaylar ortaya çıktıkça yine sizinle paylaşmaya çalışacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim