Anlık Bildirim

Türkiye’de akıllı telefon satışları ne durumda?

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, Türkiye’deki akıllı telefon satışlarına ilişkin bir dizi önemli rakam paylaştı. Bir ayda Türkiye’de kaç telefon satılıyor? Fiyat aralığı ne?

Türkiye’de akıllı telefon satışları ne durumda? Tam Boyutta Gör

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknıolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, Türkiye’deki akıllı telefon satışlarıyla ilgili güncel rakamlar paylaştı. Yıl başından bu yana aylık ortalama 1.2 milyon olan akıllı telefon satışı, kurdaki hareketlilik ile birlikte 850 bin adet seviyelerine kadar gerilemiş.

Mayıs ayı ise hareketli başlamış. Özellikle doların 3,60 – 3,55 seviyelerine kadar gerilmesiyle birlikte fiyatlarda da ortalama %15 bir düşüş olmuş. Aşağı yönlü bu revize, satışların da %35 artmasına yol açmış. Düşen fiyatlar daha çok 600 – 900 lira aralığında bir fiyat etiketine sahip giriş seviyesi modellerde olduğu belirtilmiş.

Artan vergi yükü nedeni ile akıllı telefon fiyatlarında dünyanın en pahalı ülkeleri sıralamasında üstlerde yer alan Türkiye’de bu durum cari açığı azaltmak gibi etkenlerle uygulanıyor olsa da Sinan Ekşi ortaya çıkan bu durumun kayıt dışı ekonomiye ciddi bir artış olarak geri döndüğü düşüncesinde.

Yıllık Kaçak Telefon Satışı 5 Milyon 

Paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de kaçak ve vergisiz olarak satılan cep telefonu sayısının yıllık 5 milyona ulaştığı tahmin ediliyormuş. Böylesine büyük bir rakamın içinde ağırlığın orta ve üst sınıf cihazlarda olduğu da düşünülürse ortaya çıkacak rakamın ne derece büyük olacağını tahmin etmek daha kolay olacaktır. MOBİSAD, beyaz eşya ve mobilyada olduğu gibi akıllı telefonlar içinde vergi indirimleri getirilmesi beklentisinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11466 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, mobilsad ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim