Anlık Bildirim

Ünlülerin çıplak fotoğraflarını yayınlayan ikinci hacker da suçunu itiraf etti

2014 yılında dünyaca ünlü isimlere ait iCloud hesaplarını ele geçirerek özel hayatlarına ait fotoğraf ve videolarını internette yayınlayan hacker'lardan biri daha suçunu kabul etti.
Ünlülerin çıplak fotoğraflarını yayınlayan ikinci hacker da suçunu itiraf etti
 
Yaklaşık iki sene önce "Celebgate" ve "TheFappening" adlarıyla tarihe geçen olay neticesinde sinema, televizyon ve müzik dünyasının önde gelen isimlerine ait iCloud hesapları çalınmış ve aralarında Rihanna, Kim Kardashian, Avril Lavigne, Kate Upton ve Jennifer Lawrence gibi ünlülerin de yer aldığı birbirinden özel fotoğraflar internete servis edilmişti.
Hatırlayacağınız üzere yaklaşık 4 ay önce olaya karışan hacker’lardan 36 yaşındaki Ryan Collins suçunu kabul etti ve 5 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada 18 ay demir parmaklıklar arkasına gönderildi. Yapılan açıklamaya göre yürütülen soruşturma neticesinde davanın ikinci şüphelisi 28 yaşındaki Edward Majerczyk’in de geçtiğimiz günlerde suçunu itiraf ettiği duyuruldu.
Kimlik avı dolandırıcılığı (phishing scam) yöntemiyle 300 kişinin iCloud ve Gmail hesaplarına erişim sağlayarak özel dosyaları ele geçiren Majerczyk’in bunları internette yayan kişiler arasında yer almadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili söz alan FBI yetkililerinden Deirdre Fike yaşanaların sadece hack'leme olmadığını, aynı zamanda kurbanların özel hayatlarına da tecavüz edilerek onlar üzerinde kalıcı hasarlar bırakıldığını dile getiriyor.
Ryan Collins gibi Edward Majerczyk’in de 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada muhtemelen 18 ay ceza alması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13469 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hacker, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim