Anlık Bildirim

Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker suçunu kabul etti

Aralarında Jennifer Lawrence ve Kate Upton gibi isimlerin yer aldığı birçok ünlünün iCloud ve Gmail hesaplarını hackleyerek çıplak fotoğraf ve videolarını çalan hacker suçunu kabu etti.
Los Angeles federal savcıları, Pensilvanya'lı bir adamın, aralarında birçok kadın ünlünün yer aldığı e-posta ve diğer online hesapları hackleyerek özel bilgiler, çıplak fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere bir takım verileri çaldığına yönelik suçlamaları kabul ettiğini duyurdu. 36 yaşındaki Ryan Collins, Kasım 2012 ve Eylül 2014 arasında, ünlü kadınlara ait, 100'den fazla Google ve Apple hesaplarına erişim sağlamakla suçlanıyordu.
Savcılığıa göre Collins, kurbanların kimlik bilgilerini ele geçirmek için doğrudan Apple ve Google'dan geliyor gibi görünen e-postalarla "phishing" denilen bir saldırı yöntemini kullandı. Böylece hedefteki isimlerin iCloud ve Gmail hesap bilgilerini ele geçirmeyi başaran bilgisayar korsanının, çıplak fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere ünlülerin çevrimiçi olarak depolanmış tüm dosyalarını elde etmesi mümkün oldu.
Yapılan basın açıklamasında mağdurlardan söz edilmese de Jennifer Lawrence, Gabrielle Union, Kate Upton ve Ariana Grande olaydan etkilenen Hollywood ünlüleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 50 iCloud ve 72 Gmail hesabına erişim sağladığı tahmin edilen Ryan Collins şimdi maksimum 5 yıla kadar bir hapis cezasıyla karşı karşıya. Ancak avukatlık ofisinden yapılan açıklamaya göre savcılar 18 aylık bir cezayı uygun görüyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Collins'in çaldığı fotoğraf ve videoları internet üzerinde yayınladığına yönelik herhangi bir kanıta rastlanmadığı da bildiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9782 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gmail, hacker ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim