Anlık Bildirim

Ünlülerin fotoğraflarını ele geçiren hackera 9 ay hapis cezası

Aralarında Jennifer Lawrance, Kirsten Dunst ve Kate Upton’ın da bulunduğu 30 kişinin bilgilerini çalan ve fotoğraflarını yayınlayan Edward Majerczyk, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlülerin fotoğraflarını ele geçiren hackera 9 ay hapis cezası

Kasım 2013’ten Ağustos 2014’e kadar aralarında oyuncu Jennifer Lawrance ve Kirsten Dunst ile ünlü model Kate Upton’ın da bulunduğu 30 kişinin bilgilerini çalan ve ünlülerin müstehcen görüntülerini internette yayınladığı iddia edilen Edward Majerczyk’nin davası tamamlandı. Mahkeme Majerczyk’ye 9 ay hapis cezası verdi.

Majerczyk’nın  5 yıl hapis cezası istemi ile yargılandığı davada Majerczyk’nın avukatı, onun depresyonda olduğunu ve ele geçirdiği fotoğraflar ile diğer belgeleri kimse ile paylaşmadığını ileri sürerken savcılığın iddiasına göre ise Majerczky, mağdurlara gönderdiği e-posta ile kullanıcı adları ve şifreleri ile 3.taraf web sitesine girmelerini sağladı ve yaklaşık 300 kişinin bilgilerini ele geçirdi. Ardından mağdurların iCloud yedeklemelerine ulaşarak onların fotoğraf ve diğer önemli gizli belgelerini elde etti.

27 Şubat’tan itibaren cezasını çekmeye başlayacak olan Majerczky ayrıca ismi açıklanmayan bir ünlünün fotoğraflarının internette paylaşılması üzerine 4900 poundluk bir ceza da ödeyecek.

Cezalar Yetersiz mi?

Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrance’in basit bir hacker saldırısı değil de ‘‘cinsel suç’’ olarak değerlendirdiği olayın ardından verilen ceza ise tartışmalara neden oldu. Daha önce yine bir iCloud saldırısıyla pek çok ünlünün müstehcen fotoğraflarına ulaşan ve bunları internette paylaşan Andrew Helton’ın 6 ay hapis cezası almasının ardından bu olayın gerçekleşmesi üzerine pek çok kişi bu cezaların hackerların gözünü korkutmadığı düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4726 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hacker, icloud ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim