Anlık Bildirim

Volkswagen Arteon, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldı

Volkswagen'in yeni nesil premium otomobil modeli Arteon, çarpışma testlerinden başarıyla çıktı. Euro NCAP'ten 5 yıldız alan aracın skorları ve sahip olduğu önemli güvenlik özellikleri haberimizde.
 
Volkswagen tarafında son dönemin en popüler modellerinden olan Arteon, Eurp NCAP testlerinden 5 yıldız alarak güvenlik konusundaki iddiasını sergilemiş oldu. BMW 4 Serisi Grand Coupe ve benzer araçlara rakip olarak konumlandırılan otomobil, test koşulları zorlaştırılan çarpışma testlerinde aynı platformu kullanan Audi TT'den daha iyi çıktı.
 
 
Başarılı bir sonuç için aktif güvenlik önlemlerinin kritik öneme sahip olduğu çarpışma testlerinde, 5 metrelik uzunluğa sahip olan Arteon, etkileyici sonuçlara imza attı. Yetişkin yolcular için %96, çocuk yolcular içinse %85 güvenlik skoru elde eden Arteon, %85 düzeyindeki yaya korumasıyla da dikkat çekiyor. EuroNCAP modern standartları çerçevesinde güvenliğe yardımcı sistemlerin önemi artarken, VW Arteon bu kriter çrçevesinde de %82'lik bir başarım göstermiş.
 
 
 
 
Adaptif hız sabitleyici, öngörülü hız sabitleyici, aracın etrafını gerçek zamanlı tarayan ve acil durumlarda gaz, fren veya direksiyon tepkisi veren acil durum yardımcısı ile birlikte proaktif yolcu koruma sistemi gibi özellikler Arteon'un güvenlik mimarisindeki özelliklerden bir kaçı.
 
 
Proaktif yolcu koruma sistemi farklı kaza olasılıklarında riski en aza indirecek önlemler alıyor. Örneğin elektronik sabitleme sistemi üzerinden aracın kontrolüne ilişkin tuhaflık ölçüldüğünde emniyet kemeleri sıkılaştırılıyor, eğer açıksa camlar ve sunroof otomatik olarak kapatılıyor.
 
Aracın sahip olduğu radar sistemi, farklı koşullarda arkadan çarpmaya yönelik önlemler de alıyor. Arkadaki aracın hızla geldiği ve çarpışma riski ortaya çıktığında otomatik olarak dörtlüleri yakarak arkadaki aracın sürücüsüne görsel uyarı yapıyor, aynı zamanda camları ve sunroof eğer açıksa yine otomatik olarak kapatıyor.
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8283 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Euro NCAP ve
3 etiket daha Volkswagen arteon vw arteon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim