Anlık Bildirim

WD Blue NVMe sürücülerini duyurdu

Depolama birimleri üreticisi Western Digital NVMe ürün gamına Blue ailesini ekledi. 250 GB ve 500 GB seçenekleriyle satışa sunulan modellerin detayları haberimizde.
SanDisk’i satın almasının ardından HDD pazarının yanı sıra SSD pazarına da yelken açan WD NVMe birimlerine Blue sınıfını ekledi. Bir zamanlar piyasaya çok da rekabetçi olmayan SSD’ler süren firma sahip olduğu üretim tesislerinin hakkını vermeye başladı.

WD’nin şu ana dek satışa sunduğu NVMe SSD’lerine baktığımızda yalnızca Black sınıfını görmekteyiz. Yeni SSD’lerle birlikte WD Blue ailesini SATA arayüzünden NVMe’ye yükseltti. NAND Flash yongası üreticilerinin 96 katmanlı yongalara geçişindeki yavaşlıktan olsa gerek WD SATA arayüzünü kullanan SSD gamını güncellemek yerine Blue sınıfına NVMe’ye taşımayı seçmişe benziyor.

WD Blue SN500 

WD Blue SN500, 250 GB ve 500 GB kapasiteli iki seçenek halinde duyuruldu. Daha yüksek kapasiteli modeller ilerleyen dönemlere saklanmış olmalı. NAND Flash yongası tarafında SanDisk imzalı 64 katmanlı birimler kullanılırken kontrolcü kanadında ise WD’nin kendi geliştirdiği bir çözüm tercih edilmiş.

SN500 ailesiyle NVMe arayüzüne uygun kontrolcü/NAND birimlerine yer verilmesiyle yüksek hızlara ulaşmak mümkün. Buna karşın firma maliyet kaynaklı kaygılardan olsa gerek modellerde DRAM’e yer vermemiş. Dolayısıyla uzun süren ağır yük altında SN500 modellerinde performans düşüşü kaçınılmaz görünüyor.

Ayrıca şu sıralar her ne kadar üst segmentteki ve bazı giriş segmentindeki NVMe çözümleri PCIe Gen3 arayüzünün 4 kanalını kullansalar da SN500 gibi uygun fiyatlılarda 2 PCIe kanalı kullanılmaya devam ediliyor.
 
500 GB kapasiteli modelde sıralı okuma hızı 1700 MB/s’e ulaşırken yazma işlemleri esnasında 1450 MB/s görülebiliyor. Yazma ve okuma IOPS değerleri ise sırayla 300 000 ve 275 000 IOPS olarak ölçülmüş. Dayanıklılık başlığına baktığımızda ise 300 TBW yazma ömrü biçilen depolama birimi yük altında 5.94 watt’a kadar güç tüketebiliyor.
250 GB kapasiteli seçenekte sıralı okuma hızı korunurken yazma hızında 1300 MB/s’e düşülmüş. Aynı şekilde IOPS rakamları da sırayla 210K ve 170K olarak belirtilmiş. Güç tüketimi olarak ağabeyiyle aynı çizgide seyreden çözüme biçilen yazma ömrü ise 150 TBW. Son olarak 500 GB kapasiteli WD Blue SN500 77.99$’dan, 250 GB kapasiteli seçenekse 54.99$’dan satışa sunulacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim