Anlık Bildirim

Wakie uygulaması alarm için telefon çağrısı gönderiyor

Wakie uygulaması alarm için telefon çağrısı gönderiyor

Mobil platformlarda kullanıcıları uyandırabilmek için pek çok farklı fikir sunan alarm uygulaması mevcut ve bunlar genelde kendi içerisinde çözümler üretiyor. Wakie ise telefon çağrıları ile kullanıcısını uyandırıyor. 

Wakie alarmın çalması gereken saatte size bir telefon çağrısı ayarlıyor ve bir dakika boyunca karşıdaki kişi ile konuşabiliyorsunuz. Bir dakika sonunda bağlantı otomatik olarak kesiliyor. Bu bir dakika uyanmanız için yeterli oluyor.

Uygulamada alarm kuranlar Sleepyhead, çağrı yapan kişiler ise Wakie olarak adlandırılıyor. Uygulama için internet bağlantısı şart. Ancak çağrılar standart mobil ağlar üzerinden geliyor. Yani internet kullanılmıyor. 

Sleepyhead tarafındaki kişi alarmını kurduktan sonra sistem bunu algılayarak Wakie tarafındaki gönüllülerin akıllı telefonlarına bir uyarı gönderiyor ve Wakie'lerin telefonundaki uygulama otomatik olarak bir çağrı başlatıyor. Sleepyhead isterse çağrıyı reddedebiliyor ancak erteleyemiyor. 

Wakie gönüllüsü olmak için yaklaşık 80 ülkede olmanız gerekiyor. Sleepyhead için ise ABD, Kanada, İrlanda, Singapur ve Hong Kong'da olmak gerekiyor. Uygulama yaklaşık olarak 1.5 milyon üyeye sahip ve yaklaşık 30 milyon uyandırma çağrısı yapılmış.




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim