Anlık Bildirim

Microsoft’un Chrome OS platformuna rakip olması amacıyla daha çok eğitim kurumlarına yönelik olarak hazırladığı Windows 10 S işletim sisteminin farklılıkları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

Kısıtlamar can sıkabilir

Microsoft lansman esnasında farklılık olarak sadece uygulama mağazasından kurulum yapılabildiğini ve harici kaynaklardan yükleme yapılmadığını açıklamıştı. Görünen o ki kısıtlamalar sadece bununla sınırlı değil.

Sık sorulan sorular bölümünde tespit edilen kısıtlamalardan birisi varsayılan tarayıcının değiştirilememesi. Yani sadece Edge tarayıcısı varsayılan olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar uygulama mağazasında bulunan herhangi bir üçüncü taraf tarayıcıyı indirip kurabiliyor ancak varsayılan olarak atayamıyor.

Diğer bir kısıtlama ise arama motoru konusunda. Microsoft Edge ve Internet Explorer tarayıcılarında varsayılan arama motoru Microsoft Bing olarak belirlenmiş. Kullanıcılar Google veya başka bir markayı arama motoru olarak belirleyemiyor.

Bu konular aslında geçmiş yıllarda fırtınalar koparan ve Microsoft’un belirli bölgelerde kullanıcıya seçenek sunmak zorunda bırakıldığı konulardan. Windows 10 S ile birlikte bakalım aynı tartışmalar tekrar başlayacak mı?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5078 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim