Anlık Bildirim

Windows 10 mobil yıl dönümü güncellemesi başladı

Masaüstü versiyonunun ardından Windows 10 mobil işletim sistemi için de yıl dönümü güncellemesi bu hafta itibariyle dağıtıma başladı. Güncelleme il ilgili detaylar yazımızda.

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi için yıl dönümü güncellemesini dağıtmaya başlamasının ardından 2 hafta sonra, mobil sürüm için de yıl dönümü güncellemesi başlamış durumda. Normalde bir süre ertelendiği belirtilen güncellemenin ay sonunda gelmesi bekleniyordu.

Masaüstü sürümün aksine, mobil sürüm güncellemesinde büyük değişiklikler yer almıyor. Göze çarpan ilk yeniliklere bakacak olursak:

  • Yeni güncelleme ile kilit ekranından müzik oynatıcı kontrolü yapabilmek mümkün hale geliyor, kilit ekranında kamera kısayolu ile artık hızlıca geçiş yapılabilecek, bildirimler aynı masaüstünde olduğu gibi tasarım olarak elden geçiriliyor.
  • Hızlı ayarlar, karoları istediğiniz gibi düzenlemeye izin veriyor. Ayrıca masaüstü ile mobil sürümler arasında bildirimleri senkronize etmek ve cevap vermek mümkün.
  • Arka planda çalışan uygulama sınırı 16’ya yükseliyor.
  • Continuum artık USB Ethernet özelliğini destekliyor.
  • WiFi arama sıklığı arttırılıyor.
  • Cortana üzerinden cihazlar arasında resim gönderme, Office 365 içerisinde arama yapma, yeni Haritalar uygulamasında adım adım navigasyon sunma şeklinde yeni özellikler geliyor.
  • 5 inçlik cihazlarda da tek elle kullanım klavyesinin sunuluyor.

Yeni güncellemenin bildirimi cihazlara gelmeye başladı. Manuel olarak Ayarlar-Güncelleme kısmından kontrol edilerek kurulabiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5994 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim