Anlık Bildirim

Xiaomi'den dünyanın ilk 4K video destekli Android TV kutusu

Xiaomi'den dünyanın ilk 4K video destekli Android TV kutusu
Yıl sonuna doğru ülkemiz pazarına giriş yapacağını resmi olarak açıklayan Xiaomi, dünyanın ilk 4K Ultra HD video desteği sunan Android işletim sistemli TV kutusunu duyurdu. Tasarım olarak estetik bir görüntü ortaya koyan Mi Box Pro isimli yeni setüstü kutu, sahip olduğu donanım özellikleri ve kullanıma sunulduğu fiyat itibariyle hemen her Xiaomi ürününde olduğu gibi yine bir hayli ses getireceğe benziyor. 
Yapılan resmi açıklamaya göre yeni TV kutusu, Amlogic tarafından geliştirilen dört çekirdekli işlemciden gücünü alıyor. ARM Cortex-A9 tasarımını temel alan işlemcinin çalışma frekansı ise 2GHz olarak belirlenmiş durumda. Cortex-A9 tasarımı günümüzdeki en güçlü çözüm olmasa bile 2GHz hızında performans olarak hayli güçlü bir başarım sergileyeceğini söyleyebiliriz. Platform seviyesinde daha ilginç olan nokta ise grafik işlemcisi çünkü Amlogic'in işlemcisinde ARM'ın 6 çekirdekli Mali-450MP6 GPU'su bulunuyor.
Yüksek frekanslı işlemci ve hem yüksek performanslı hem de 6 çekirdekli GPU ile bu cihazın oturma odalarını tam bir eğlence üssü yapacağını söyleyebiliriz. 2GB RAM ve 4GB dahili depoolama kapasitesi ile desteklenen televizyon kutusu aynı zamanda kablosuz iletişim için 802.11ac WiFi bağlantısına destek sunuyor. USB 2.0 OTG micro port ve 64GB'a kadar kart kullanımına olanak tanıyan microSD slotu gibi detaylar ile donatılan Mi Box Pro, 4K Ultra HD video desteğiyle de aynı zamanda modern bir medya oynatıcısı olarak kullanılabilecek.
İçerik olarak olmasa da donanımsal özellikleri itibariyle Amazon Fire TV'nin doğrudan rakibi olacak Xiaomi Mi Box Pro, Çin'de 63 dolar gibi bir fiyat ile satışa çıkacak. Hem eski nesil TV'lere hem de güncel akıllı televizyonlara yeni yetenekler kazandıracağı belirtilen Xiaomi Mi Box Pro'nun global ölçekte ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmese de, kimi markasız Android TV çubuklarının, daha basit donanım ile benzer fiyattan satıldığını dikkate aldığımızda Xiaomi'nin TV kutusu satış anlamında yine hızlı yükselecek gibi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11074 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Medya Oynatıcılar, android tv ve
2 etiket daha xiaomi Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim