Anlık Bildirim

Yapay Zeka hırsızları yüzünden tanıyor

Yapay zeka her geçen gün gelişmeye ve öğrenmeye devam ediyor. Haberimize konu olan yeni yeteneği ise Çin'de geliştirilen ve suçluları yüzlerinden tanıyan sistem oldu.
 
Çin'deki Shanghai Jiao Tong Üniversitesi'ndeki Xiaolin Wu ve Xi Zhang yüz tanımayı yeni bir yaklaşımla geliştirdi ve nöral ağ ile suçluları yüzlerinden tanımaya yarayan bir sistem geliştirdiler.
 1856 adet kimlik fotoğrafı üzerinden 18 ile 56 yaşları arasındaki yarısı daha önce suça karışmış kişilerin %90'ını yapay zekayı geliştirmede %10'unu ise test etmede kullanan araştırmacılar oldukça başarılı sonuçlara ulaştı. %89.5 oranla suçluyu tanıyan sistem suçluları yakalamada filmlerde gördüğümüz sistemi hayatımıza getirmeyi hedefliyor.
 19.yy'da bilim adamları tarafından bireylerin fiziksel görünüşü üzerinden suça meyilli olup olmadıkları konusunda araştırmalar yapılmış ve elle tutulur pek bir sonuca ulaşılamamıştı.
Ancak şimdi durum değişiyor gibi. Zira suçluların üst dudak eğriliği, suçlu olmayanlara göre %23 daha fazla. Gözlerin iç köşesindeki mesafe ise %6 daha kısa. Burun ucundan ağzın köşelerine doğru çekilen iki çizgi arasındaki açı %20 daha küçük.
 Elbette hala sistemin doğruluğundan ve kullandığı tekniklerden dolayı akıllarda soru işaretleri olsa da araştırma sonuçları oldukça ilgi çekici duruyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2536 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, artificial intelligence ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim