Anlık Bildirim

Yaprak ve Yağmur kardeşlerin pati temizleme cihazı ABD’den patent aldı

Yaprak ve Yağmur Sürmeli adlı ikiz kardeşlerin üzerinde iki yıldan fazla süredir çalıştıkları, evcil hayvanların pati ve tuvalet temizliğinin yapılmasını sağlayan cihazlarına ABD’den patent verildi.
Yaprak ve Yağmur kardeşlerin pati temizleme cihazı ABD’den patent aldı
 
Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların dışarıda gezdikten sonra kirlenen patilerinin temizlenmesini sağlayacak herhangi bir ürünün olmadığını fark eden Yaprak ve Yağmur kardeşler, böylelikle kendi cihazlarını geliştirmeye başladıklarını belirtiyorlar. Fikir tescilinin ardından KOSGEB’den sağlanan destekle ilk prototipi üreten ikizler, ürünlerine ölen köpekleri Peggy’nin ismini vermişler.
Ana tasarım hatlarıyla büyük bir bardağı andıran Peggymatic, kirlenen patilerin saniyeler içerisinde oldukça kolay bir şekilde temizlenmesini sağlıyor. Üstelik su ile tuvalet temizliği de yapabilen cihaz, ortalığı kirletmeden portatif şekilde istediğiniz yere taşınabiliyor.

En zorlu ülkelerden de patent almayı başardılar 

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda altın madalya kazanan cihaz ayrıca TÜBİTAK Üniversite Düzeyinde Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, Boğaziçi Üniversitesi EnterPrize Girişimcilik Yarışması ve İngiltere’de düzenlenen Great Startup yarışması gibi birçok platformda da derece elde etmeyi başardı.
Cihaza ülkemiz de dahil birçok ülkeden patent belgesi aldıklarını belirten Sürmeli kardeşler, yaklaşık 2 yıllık inceleme sürecinin ardından dünyada en zor patent alınan Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Avrupa Birliği'nden de patent belgesi almayı başardıklarını dile getirdiler.
Yurt dışından alınan patentlerle birlikte yerli ve yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken Peggymatic böylelikle çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Aralık ayından itibaren ülkemizde de satışa sunulacak cihazın tanıtım filmini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5629 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
proje, patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim