Anlık Bildirim

Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor

İlk benchmark sonuçları Ryzen 3 işlemcilerin Intel Core i9-9900K işlemcisini oldukça geride bıraktığını gösteriyor. Zen 2 mimarisi işlemci pazarında yine fırtınalar estirecek.

CES 2019 fuarında Radeon VII ekran kartını tanıtarak sürpriz yapan AMD’nin 7nm sürecinde tasarlanan Ryzen 3 işlemcileri de tanıtması bekleniyordu. AMD kısa bir bilgilendirme yaptı ancak detaya girmedi.

Ryzen 3 işlemciler neler sunuyor?

Zen 2 mimarisini temel alan Ryzen 3 masaüstü işlemciler Intel işlemcilere göre daha iyi enerji verimliliği sunarken çok daha yüksek performans seviyesine erişebiliyor. Radeon VII ekran kartı ve bir Ryzen 3 işlemci ile yapılan testlerde Forza Horizon 4 oyununda Full HD çözünürlükte 100 kare/saniye hızı elde edilmiş.

Cinebench testlerinde ise Ryzen işlemciler 135W enerji tüketiminde 2057 puan elde etmiş. Intel Core i9-9900K işlemci ise 180W enerji tüketiminde 2040 puan alabilmiş. Bu rakamlar henüz geliştirme aşamasında elde edilmiş zira AMD kesin hızları belirlememiş.

 

Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor Tam Boyutta Gör

Bant genişliği iki katına çıkaran PCI-Express 4.0 standardının kullanıldığı Ryzen 3 işlemciler ikili zar tasarımında geliyor. Küçük zar alanında çekirdekler yer alırken büyük zar alanında da kontrolcü, PCIe ve girdi çıktı birimlerine yer veriliyor.

Zen 2 mimarisi ilk olarak EPYC 2 sunucu işlemcilerinde boy gösterecek. AMD pek çok teknoloji devi ile iş birliği yaptı ve işlemciler hali hazırda sistemlere entegre ediliyor. Bunlar yılın ortalarına doğru kullanıma sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23912 kez okundu.
52 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zen 2, amd ryzen 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim