Anlık Bildirim

Yeni bir Android zararlısı rehberdeki tüm kişilere SMS atıyor

Yeni bir Android zararlısı rehberdeki tüm kişilere SMS atıyor

Sahip olduğu iki milyara yakın kullanıcı sayısı ile hackerların en büyük hedefi haline gelen Android paltformuna yönelik hazırlanmış sık sık yeni bir zararlı yazılıma rastlanıyor. Selfmite.b de bunlardan birisi. 

Yazılım otomatik olarak kendisini cihazdan cihaza kopyalayabilen ve kendi başına ilerleyebilen bir tür olan solucan sınıfına giriyor. Bir kere cihazınıza bulaştıktan sonra rehberinizdeki tüm kişilere SMS gönderiyor ve Mobogenie gibi alternatif riskli uygulama mağazalarının linklerini yolluyor. Bu işlemi ise sürekli tekrarlıyor. 

Daha önce Selfmite.a adında başlangıcı sayılabilecek bir solucan keşfedilmiş ancak kısa sürede etkisiz hale getirilmişti. Selfmite.b yazılımı şimdiye kadar 100 cihaza bulaştı ve 150 bin SMS gönderdi. 

Solucan an itibariyle Kanada, Çin, Gana, Hindistan, Fas, Rusya, Sudan, ABD, Vietnam gibi ülkelerde tespit edildi. Genelde harici kurulan APK dosyalarından bulaştığı tespit edilen soluncandan korunmak için güvenilir kaynaklardan uygulama indirilmesi tavsiye ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim