Anlık Bildirim

ABD’nin bağışladığı 1.4 milyon Covid-19 aşısı Afganistan’a ulaştı

UNICEF’in tarafından yapılan açıklamada; Amerika Birleşik Devletleri’nin Afganistan’a bağışladığı 1.4 milyon dozdan fazla Johnson&Johnson aşısı bugün teslim edildi.

ABD başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamalarda düşük gelirli ülkelere aşı bağışı yapılacağını belirtmişti. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ABD’nin Afganistan’a yapacağı iki teslimattan ilki bugün (9 Temmuz) yapıldı. Teslim edilen doz miktarının 1.4 milyondan fazla olduğu ifade edilirken, ikinci teslimatta 3.3 milyon doz aşının COVAX yoluyla gönderileceği belirtildi.

ABD, Afganistan'a 1.4 milyon doz Covid-19 aşısı gönderdi Tam Boyutta Gör

Ülkede aşılanma oranı %4'ün altında 

UNICEF yetkilisi Hervé Ludovic De Lys de bağışların ülkede artışın en fazla olduğu zamanda geldiği için çok kritik olduğunu ifade etti. Ayrıca De Lys, açıklamalarında Afganistan nüfusunun aşılanma oranının yüzde dördün altında olduğunu vurgularken, diğer hükümetlerin de ihtiyacı olanlara yardım etmesi gerektiğinin üstünde durdu.

Bu bağışlar, Biden’ın COVAX ile birlikte yapmayı planlandığı 80 milyon doz bağışın bir parçası. Bilindiği üzere ABD geçtiğimiz ay Tayvan’a 2.5 milyon doz aşı göndermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6580 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid, covid19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim