Anlık Bildirim

Almanya 400 milyon elektrikli araca yetecek lityum rezervi barındırıyor

Ren nehri altında devasa bir Lityum rezervi keşfeden uzmanlar 400 milyon elektrikli aracın batarya ihtiyacını karşılayacağını belirtiyor. Ne var ki bu rezervi ayrıştırabilmek büyük yatırım gerekiyor

Almanya 400 milyon elektrikli araca yetecek lityum rezervi barındırıyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli araçların günümüzde popüler hale gelmesi zaten yoğun kullanılan bir metale talebi daha arttırdı. Bu metal elbette bataryalarda kullanılan Lityum. Belli ülkelerin büyük rezerve sahip olduğu Lityum için haliyle üretici ülkeler bağımlı hale geliyor. Almanya’da keşfedilen Lityum rezervi Avrupa’nın elini güçlendirebilir. 

Dev Lityum sahası

Araştırmacıların kısa süre önce keşfettiği Lityum rezervi Ren nehrinin altında uzanıyor. Rezerv yatağının ölçüleri ise 330 Km uzunluk ve 40 Km genişlik şeklinde ölçülmüş. Buradan çıkacak kaynağın 400 milyon elektrikli aracın batarya ihtiyacını karşılayacağı ifade ediliyor. 

Avrupa’nın en önemli otomobil üreticisi olan Almanya’nın sahip olduğu devasa rezerv oldukça ümit verici ve Avusturalya, Çin, Şili gibi bu alanın devlerin bağımlı olmadan kendi bileşenini tedarik etme şansı verebilir. Ayrıca üretim esnasında projenin daha az ülkeye seyahat etmesini sağlayacak karbon salımının da önüne geçebilir. 

Bununla birlikte bu rezervi çıkarabilmek hassas işlemler gerektiriyor ve büyük bir yatırım istiyor. Yerin binlerce metre altında yer alan eriyik şeklindeki metalin büyük enerji harcanarak çıkarılması gerek. Haliyle devasa karbon emisyonları ve çevreye zarar söz konusu. Bir girişim jeotermal santraller inşa ederek gerekli enerjiyi çevreyi kirletmeden karşılamak amacında ancak yerel bölge halkının bu işe pek sıcak bakmayacağım tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13302 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
germany, lithium
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim