Anlık Bildirim

İsveç, 6 nükleer santralin üreteceği kadar enerjiyi rüzgardan elde etti

Ülke genelinde geniş rüzgar çiftlikleri bulunan İsveç, geçtiğimiz günlerde ülkenin güney bölgesinde yaşanan fırtına sırasında rüzgar enerjisi konusunda yeni bir rekora imza attı.
Yenilenebilir enerjiye önemli yatırımlar yapan ülkelerin başında gelen İsveç, enerji ihtiyacının kayda değer bir kısmını rüzgar gücünden elde ediyor. 2015 yılında rüzgar enerjisinden toplam 16.6 terawatt saat (TWh) elektrik elde eden İsveç, bu rakamı 2016'da daha da yükseltti. Son günlerde ise ülkenin rüzgardan elde ettiği enerji rekor seviyelere ulaştı.
İsveç, son günlerde ülkenin güney bölgesinde oluşan şiddetli rüzgarlar ve "Urd Fırtınası" sırasında rüzgar enerjisi konusunda yeni bir rekora imza attı. Fırtına sırasında ülkedeki geniş rüzgar çiftliklerinden yaklaşık 5.7 milyon KWh enerji elde edildi. Böylece yaklaşık bir yıl önce aynı dönemde kırılan rekor neredeyse yarım milyon KWh farkla geliştirilmiş oldu.
Bixia şirketinde görevli risk yönetim uzmanı Anders Engqvist: "Son günlerdeki fırtınalı hava sayesinde rüzgar çiftliklerinden, ülkede hizmette bulunan 6 nükleer santralin üreteceği kadar enerji elde edildiğini ve bunun İsveç'in bugüne kadar elde ettiği en yüksek rüzgar enerjisi olduğunu" açıkladı.
Rüzgar enerjisindeki bu artış sayesinde son üç gündür İsveç'te tüketilen enerjinin yüzde 26'lık kısmı rüzgar çiftlikleri tarafından karşılandı. İsveç'in rüzgar enerjisine yaptığı yatırım bir yandan çevre kirliliğinin önüne geçerken, bir yandan da ülkedeki vatandaşların enerji masraflarını düşürüyor. Gerek İsveç'te gerekse Danimarka, Norveç gibi diğer İskandinav ülkelerinde elektrik ücreti son yıllarda neredeyse yüzde 30 azalmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16350 kez okundu.
38 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rüzgar çiftliği, rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim