Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük rüzgar çiftliği 3.3 milyon eve enerji sağlayacak

Danimarkalı yenilenebilir enerji devi Orsted, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği Hornsea 3'ü inşa edeceğini duyurdu. Rüzgar çiftliğinin 3,3 milyon eve enerji sağlayacağı belirtiliyor.
Dünyanın en büyük rüzgar çiftliği 3.3 milyon eve enerji verecek Tam Boyutta Gör
Danimarkalı enerji devi Ostred, 2,9 GW'lık temel atma kapasitesiyle dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olan Hornsea 3 için nihai yatırım kararını (FID) resmen açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre bu rüzgar çiftliği İngiltere, Yorkshire açıklarına kurulacak. Dünyanın  tek ve en büyük rüzgâr çiftliği Hornsea 3'ün 2027 sonunda tamamlanması bekleniyor.

3.3 milyon eve enerji sağlayacak

Dünyanın en büyük rüzgar çiftliği 3.3 milyon eve enerji verecek Tam Boyutta Gör
Bu proje, Orsted'in Birleşik Krallık'ın Hornsea bölgesindeki 1,2 GW'lık Hornsea 1 ve 1,3 GW'lık Hornsea 2'nin ardından üçüncü gigawatt ölçekli projesi olacak; her ikisi de halihazırda çevrimiçi durumda. Bu da Hornsea üçlüsünün toplam 5.4 GW kapasiteye sahip olacağı ve dünyanın en büyük açık deniz rüzgar bölgesi olacağı anlamına geliyor. Firma bununla da kalmayacak: Orsted'in 2.6 GW'a kadar kapasiteye sahip olabilecek Hornsea 4 projesi de hazırlık aşamasında.

231 türbinli Hornsea 3, Birleşik Krallık'ta 3,3 milyondan fazla eve enerji sağlayacak. Proje maliyetinin 10,3 ila 11 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Bununla birlikte Hornsea 3’ün sadece enerji üretimiyle ilgili değil, aynı zamanda istihdam konusunda katkı yapması hedefleniyor. Rüzgâr çiftliği, inşaat aşamasında 5.000'e kadar istihdamı destekleyecek, uzun işletme aşamasında ise doğrudan ve tedarik zincirinde 1.200'e kadar kalıcı istihdam sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim