Anlık Bildirim

Amazon, depo çalışanları için yeni "iyi olma odaları" kuruyor

Amazon, Twitter hesabında paylaşılan bir videoda, personelinin dinlenebilmesi için "AmaZen" odaları kuracağını duyurmuştu. Ancak sosyal medyadan gelen tepkiler neticesinde video kaldırıldı.

Amazon, çalışanları için yeni 'iyi olma odaları' kuruyor Tam Boyutta Gör

Yakın zamanlarda sık sık işçilerinin çalışma koşullarının zorluğundan bahsedilen Amazon, geçtiğimiz gün Twitter hesabından "AmaZen" isimli "iyi olma odaları" tanımı yaptı. Ancak hem alay konusu olmasından hem gelen olumsuz tepkilerden ötürü video hızlıca kaldırıldı. AmaZen kabinlerini anlatan yazıda "vardiyaları sırasında çalışanlar AmaZen istasyonlarını ziyaret edebilir ve rehberli meditasyonlar, pozitif videolar ve sakinleştirici seslerle takibi kolay sağlıkla ilgili kısa videolar seyredebilirler" diyerek tanıtıldı. Şimdi silinen videoda bölme yalnızca bir sandalye, duvara karşı küçük bir bilgisayar ve rafta birkaç küçük saksıdan oluşuyor. Ayrıca panelin üst kısmının gökyüzü mavisinde olması dikkat çekti. 

Haber sitesi Motherboard bu odayı "bir Amazon deposunun ortasında tabut büyüklüğünde bir kabin" olarak nitelendirdi. Dahası videoyu izleyenler bu yeni girişimi "ağlama kabini" ve "distopik çalışma pratiği" gibi ibarelerle eleştirdiler. 

Daha öncesinden işçilerin aralıksız çalışmasından dolayı tuvalete gidememesi ve hatta pet şişeleri işemesi üzerinden tepki toplaması sonucunda Amazon'un böyle bir arayışa girdiği düşünülüyor. Yani esasen marka imajını toparlama girişimi denilebilir. Ayrıca 17 Mayıs'ta şirket personeli için "fiziksel ve zihinsel aktiviteler, sağlıklı yaşam egzersizleri ve sağlıklı beslenme desteği" vermeye odaklanan WorkingWell adlı bir program başlatıldı. Ancak şimdilik bu yeni programın yaptığı şeyler Amazon'un marka değerinde bir iyileşme yaratmıyor gibi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8864 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, workingwell ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim