Anlık Bildirim

Amazon, Microsoft'a verilen JEDI sözleşmesiyle ilgili olarak Pentagon'a dava açtı

Amazon, Pentagon tarafından Microsoft'a verilen 10 milyar dolarlık JEDI bulut bilişim sözleşmesini mahkemeye taşıdı. Şirket sözleşmenin haksız bir şekilde Microsoft'a verildiğini iddia ediyor.

Amazon, Microsoft'a verilen JEDI sözleşmesiyle ilgili olarak Pentagon'a dava açtı Tam Boyutta Gör

Amazon, Pentagon’un Microsoft’la 10 milyar dolarlık bir bulut bilişim sözleşmesi yapma kararına itiraz etme sözünü yerine getirdiğini açıkladı. İnternet devi JEDI olarak adlandırılan bu sözleşmede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Pentagon'u dava etti.

Trump, Amazon'a düşman mı?

Amazon, karar sürecinin "kesin önyargı" içerdiğini ve "siyasi etki" olduğunu öne sürmesine rağmen, davanın arkasındaki gerekçeyi açıklamış değil. Şirket öte yandan da Başkan Trump'ın Amazon'a karşı olan düşmanlığı neticesinde, JEDI sözleşmesinin Microsoft'la yapıldığını iddia ediyor. Beklendiği gibi, davanın diğer tarafındakiler ise Amazon'la aynı fikirde değil.

Amazon, Microsoft'a verilen JEDI sözleşmesiyle ilgili olarak Pentagon'a dava açtı

ABD savunma bakanı Mark Esper daha önceki açıklamalarında JEDI bulut sözleşmesinin "özgürce ve adil bir şekilde yürütüldüğünden" emin olduğunu söyledi. Esper ayrıca Reuters’e verdiği demeçte, Pentagon'un şirketler arasında ayrımcılık yapmadığını da ifade etti. Davanın, iki şirketin de hassas bilgilerini içerdiği için gizli yürütüleceği belirtilirken, sonucun ne olacağı ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim