Anlık Bildirim

AMD 6 milyondan fazla DirectX 11 ekran kartı sattı

İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan AMD, ATi Radeon HD 5000 serisiyle 6 milyondan fazla DirectX 11 ekran kartı sattığını açıkladı. İşte detaylar

İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan ve uzun bir aradan sonra yeniden kârlılığa dönen AMD, grafik operasyonlarına yönelik detayları da ortaya koydu. Şimdiye kadar 6 milyondan fazla DirectX 11 destekli ekran kartı sattığını açıklayan AMD, giriş seviyesinden yüksek performans grubuna, mobil çözümlerden çoklu monitör alternatiflerine kadar her segmentte DirectX 11 destekli çözümleri olduğunu belirtiyor. Peki rakamlar ne diyor ?

İşte AMD Grafik Bölümü'nün ilk çeyrek sonu genel performans değerlendirmesi;

Grafik segmentinde ilk çeyrek satışları, sezonsal nedenlere bağlı olarak %3 düşüş gösterirken, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %88 artış kaydedildi. Bir yıl önceki rakamlarla kıyaslandığında güçlü bir performans sergilediğini belirten AMD'de,

  • Operasyonel gelirler 47 milyon dolar olarak kaydedildi. 50 milyon dolara olarak açıklanan bir önceki dilime göre düşüş, bir önceki yılın aynı dömemine kıyasla ise benzer bir performans sergilendiği açıklandı.
  • Bir önce çeyreğe göre GPU satışlarının artış gösterdiği, mobil GPU satışlarının firma adına rekor olduğu belirtildi.
  • Ortalama GPU satış fiyatının bir önceki çeyreğe kıyasla arttığı, bir önceki yılın aynı döneme göre düştüğü belirtildi.
  • AMD ilk çeyrek mali raporunda DirectX 11 destekli ATi Radeon HD 5000 serisini 7 yeni model ile genişlettiğine özellikle dikkat çekiyor. çoklu monitör teknolojisi Eyefinity'i farklı segmentlerde yaygınlaştırdığını belirten AMD'nin üzerinde durduğu yeni modeller ise şöyle;

Son olarak 6 monitör desteği sunan ATi Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition modelini pazara sunan AMD cephesinde yakın zamanda pazara sunulacak yeni bir ekran kartı beklenmiyor. Ancak AMD'nin iş ortakları özel tasarımlı modeller üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. 2GB GDDR5 bellekli Radeon HD 5870 modellerinin yaygınlaşması beklenirken, 4GB bellekle gelen ve Radeon HD 5870 hızlarında çalışan Radeon HD 5970 modelleri de yolda. öte yandan AMD'nin 2. jenerasyon DX11 kartlarını yılın ikinci yarısında duyurması bekleniyor.

AMD masaüstünden sonra profesyonel çözümlerde de pozisyonunu güçlendirmek istiyor. Bu hedef doğrultusunda firmanın ilk adımı ATi FirePro V8800 oldu. Dünyanın en güçlü profesyonel grafik kartı olarak lanse edilen çözüm için kapsamlı bir haberimizi yakında yayında olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8942 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim