Anlık Bildirim

AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli RV870 GPU'su son çeyreğe ertelendi

AMD-ATi'nin DirectX 11 destekli RV870 GPU'su son çeyreğe ertelendi

Arka arkaya duyurduğu Radeon HD 4890 ve Radeon HD 4770 (40nm) modelleriyle ekran kartı dünyasına yeni bir soluk getiren AMD-ATi bir yandan da kapalı kapılar ardında RV870 kod adlı yeni nesil GPU'sunu geliştirmeye devam ediyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanacağı ve DirectX 11 desteği sunacağı belirtilen grafik işlem biriminin daha önceki haberlerde Temmuz sonu veya Ağustos başında hazır olacağı söylenirken, son gelişmeler RV890'ın dördüncü çeyrekten önce çıkmayacağını işaret ediyor.

Gelen bilgilere göre ATi RV870 dördüncü çeyrekte en iyi ihtimaller Ekim ayı içerisinde kullanıma sunulacak. Radeon HD 5000 serisi olarak isimlendirilmesi beklenen yeni jenerasyonun tepe modellerine güç vermesi beklenen GPU'nun detayları henüz açıklanmış olmasa da daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere 1200x paralel işlem birimine sahip olacağı iddia ediliyor. Windows 7 ile birlikte lanse edilmesi beklenen DirectX 11 API'si ile tam uyumlu olacak RV870 aynı zamanda Nvidia GT300 ile rakip olacak.

Görünüşe göre AMD-ATi uzunca bir süre boyunca adeon HD 4890 ve 4770'in üzerine yeni bir model planlamıyor. Bu noktada akıllarda kalan tek soru işareti çift grafik işlemcili Radeon HD 4890 X2 modelinin hazırlanıp hazırlanmayacağı. AMD-ATi cephesinden bu konuda net bir açıklama yapılmış olmasa da Computex fuarında durumun netleşmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14283 kez okundu.
12 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim