Anlık Bildirim

Lisa SU, yeni mimariye sahip yongalar için 2022 yılını hedef gösterdi

AMD CEO'su Lisa SU, şirketin kazanç çağrısı açıklamalarında AMD Zen4 işlemciler ve RDNA 3 mimarili ekran kartları hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yongalar beklenenden erken geliyor.

AMD'nin yeni ekran kartları ve işlemcileri bu yıl geliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin işlemci ve ekran sektöründeki gelişimine öncülük eden Dr.Lisa SU, şirketin kazanç açıklamalarında RDNA 3 ve Zen 4 mimarileri hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Beklenenden erken gelebilir

AM4 soketine uzun yıllar destek vererek kullanıcı memnun eden AMD, yakında DDR5 bellek ve PCIe Gen5’i destekleyen yeni AM5 standardına geçiş yapacak. Birçok kullanıcı tarafından merakla beklenen yeni işlemci ve ekran kartları hakkında 2022 yılını hedef gösteren Lisa SU, ''2022 ve sonrasında büyümemizi desteklemek, gereken kapasiteyi güvence altına almak için önemli yatırımlar yaptık'' sözlerini dile getirdi.

RDNA2'ye kıyasla büyük bir performans artışı sunması beklenen RDNA3 mimarisi, iddialara göre ayrıca yonga setlerini tek bir kalıpta birleştirecek ve TSMC N5 ve N6 işlem teknolojisini kullanacak. Bununla birlikte Radeon RX 7000 serisinin, ilk MCM (Multichip Modules / Çok Yongalı Modül) tabanlı GPU mimarisi olması bekleniyor.

Her iki durumuda göz önünde bulundurduğumuzda AMD'nin yol haritasında yapılacak çok şeyin olduğunu söyleyebiliriz. Yeni mimariye sahip yonga setleri hakkında belirli bir tarih paylaşmayan ancak 2022 yılını hedefleyen şirketin, ürün tanıtımlarına mı yoksa piyasaya sürülüş tarihine mi atıfta bulunduğu henüz bilinmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim