Anlık Bildirim

AMD Ray Tracing için 2K çözünürlüğü hedef alıyor

Kırmızı ekip geç de olsa Nvidia’nın ışın izleme teknolojisinin karşısına kendi çözümünü sundu. Hızla yaygınlaşması beklenen teknolojide hedeflenen seviye de memnun edecek.

AMD Ray Tracing için 2K çözünürlüğü hedef alıyor Tam Boyutta Gör

Bir röportajda yöneltilen soruları yanıtlayan AMD’den Eric Bergman çok fazla detay vermese de heyecan verici bilgiler paylaştı.

Bergman’a göre AMD’nin Ray Tracing teknolojisini geliştirirken hedefi 2K çözünürlüğü olmuş. Sisteme göre değişse de herkesin güzel bir deneyim elde edeceğini belirten ismin oyunlar konusundaki açıklaması ise durumu daha da pekiştirmiş.

Bilindiği üzere AMD ışın izleme konusunda Microsoft DXR’ı temel alıyor. Ayrıca yeni nesil konsollara güç veren yongaları üreten AMD’nin donanım konusunda da eli güçlü konumda. Bu nedenle konsollarda sunulan desteğin PC’ye kolaylıkla aktarılabileceği belirtilirken 2021 yılı içerisinde oyun başlığında güçlenerek ilerleyeceklerini müjdelenmiş.

FidelityFX Super Resolution

DLSS’e karşı sunulması beklenen alternatif konusunda ise AMD’nin FidelityFX Super Resolution adını taşıyacak bir teknoloji üzerinde çalıştığı öğrenilmiş.

Kırmızı ekibin ölçekleme tekniğini geliştirirken öncelikleri ise geniş çapta kullanım imkanı ve açık kaynak kodlu bir proje üretebilmek olarak listelenmiş. Detaylı bilgilerin gelmesi içinse önümüzdeki yılı beklememiz gerekecek.

Henüz RDNA2 mimarili kartlar ilk oyuncularla buluşmaya başlamasa da donanım dünyasının gözü şimdiden RDNA3’e çevrilmeye başlamış durumda. Özellikle de AMD’nin üst segmentte rekabetçi seviyeye yükselmesi üzerine beklentiler yükseldi.

Bergman detaylı bilgi vermekten kaçınsa da AMD’nin RDNA3’te de RDNA2'ye benzer enerji verimliliği iyileştirmesiyle karşımıza çıkacağını paylaşmış.

AMD Ray Tracing için 2K çözünürlüğü hedef alıyor Tam Boyutta Gör

Ayrıca dizüstü pazarındaki güç tüketim kısıtlamasına ve verimliliğin bu alandaki getirilerine değinen yetkilinin ifadeleri AMD’nin dizüstü piyasasında da güzel çözümler sunma hazırlığında olabileceğini düşündürüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim