Anlık Bildirim

AMD Ryzen 5000’de stok soğutucuyu neden kutudan çıkardı?

Ryzen 5000 ailesinin getirdiği performans artışının yanında verimlilik başlığındaki iyileşme sevindirici. Peki ya bir anda ortadan kaybolan etkili stok soğutucular?

AMD Ryzen 5000’de stok soğutucuyu neden kutudan çıkardı? Tam Boyutta Gör

AMD Ryzen 5000 ailesiyle gerek performansı gerekse de TDP değerleriyle donanım dünyasının gönlünü kazanmayı başardı. Buna karşın işlemci kutusundaki önemli bir bileşen artık yer almayacak.

 

Tanıtımdaki önemli başlıklardan birisi de AMD’nin üst seviye işlemcilerinden stok soğutucuyu çıkarması oldu. Firmanın yeni stratejisine yalnızca göre 65 watt ve altı TDP’ye sahip işlemcilerle birlikte stok soğutucu sunulacak.

Kullanıcı alışkanlığı kaynaklı karar

AMD’nin böylesi bir karara iten nedense kullanıcıların alışkanlıkları olmuş. Kırmızı ekibin işaret ettiği araştırmalara göre üst seviye işlemci alan kullanıcıların neredeyse tamamı 3. parti bir soğutucu tercih ediyor. Kullanıcıların bu tercihine neden olaraksa yük altında yongalarının performansından ödün vermek istememeleri belirtilmiş.

 

Dahası AMD’nin konudaki yorumu daha dikkat çekici. 16/32 Ryzen 9 5950X’te dahi 105 watt sınırını koruyan firmanın üst seviye işlemcisi boost frekanslarda 142 watt’lık ısıl güce ulaşabiliyor.

Bu nedenle 125 watt’lık bir soğutucunun kutu içerisinde gelmesi durumunda işlemcinin stok çalışma frekanslarının kısılmasının gerekmesi de firmayı böylesi bir karara itmiş. Ayrıca AMD kullanıcıların kendi kaslı soğutucularıyla işlemcilerini daha performanslı bir şekilde kullanabileceğine inanıyor.

Son olarak AMD’nin stok soğutucuyu çıkarması neticesinde fiyatları da ona göre şekillendirdiği varsayılarak yorum yapmak gerekirse üst seviye kullanıcıların cebinden hiç kullanmayacakları soğutucu için boşuna para çıkmasıda önlendiğini söylemek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11044 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen stok soğutucu, amd wraith prism ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim