Anlık Bildirim

AMD, üst düzey işlemci ve ekran kartlarına öncelik verecek

Son dönemlerde yaşanan çip sıkıntısı sorunları sebebiyle Intel'e pazar payı kaptıran AMD, üst düzey işlemci ve ekran kartı modelleri için öncelik vereceğini söylüyor.

AMD, üst düzey ekran kartı ve işlemcilere öncelik verecek Tam Boyutta Gör

AMD CFO’su Devinder Kumar, şirketin geleceği ve mali performansı ile ilgili soruları cevapladı. CFO’ya göre yıldan yıla yüzde 60’lık gelir artışı sağlayan şirket, işlemci, GPU ve konsol çipsetlerinin üretimi konusunda beklentinin gerisinde kaldı. TSMC kaynaklı sorunun 2022 yılına kadar çözüleceğini düşünen CFO, sunucu ve masaüstü üst düzey CPU’lara öncelik vereceklerini bildirdi.

AMD, geçen ay açıklanan verilere göre x86 CPU pazarında yüzde 22,5 pay kazandı. Sunucu pazarından büyük beklentileri olan şirket, Ryzen ve Epyc işlemcileri üstünde daha fazla çalışacak. Ayrıca Sunucu alanında yapılacak araştırmalar için üç aylık 600 milyon dolar bütçe ayıracak.

Madenciler ön planda değil

Veri merkezi ve tüketici PC pazarına özel slikonlar üretmek için Arm ile ortak çalışabileceklerini söyleyen CFO, AMD ekran kartları ve madencilik hakkındaki soruları da yanıtladı. CFO, geçen yıl piyasaya çıkan Radeon 6000 serisinin gelir artışına katkıda bulunduğunu söyledi ve madencilere herhangi bir öncelik vermediklerini dile getirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim