Anlık Bildirim

AMD ve Intel arasındaki üretim teknolojileri rekabeti kızışıyor

AMD ve Intel arasındaki üretim teknolojileri rekabeti kızışıyor

Yarıiletken firmaları arasında rekabetin yeni adı üretim teknolojileri. Frekans ve çekirdek meydan savaşları bir tarafa, nanometrik küçülme endüstri dahilindeki firmaların öncelikli hedeflerinin başında geliyor. Intel sayısız fabrikası ve hatırı sayılır araştırma-geliştirme bütçesiyle yoluna devam ederken, AMD ise çalışmalarına bir diğer sektör devi olan IBM ile birlikte devam ediyor. Tabii iki firmaya ek olarak TSMC gibi hacimli üretim yapan yarıiletken firmalarının üretim bantlarını yeni nesil teknolojiler ile güncellemesi oldukça önemli.

Önümüzdeki Aralık ayının 15'inde San Francisco'da gerçekleştirilecek olan IEEE International Electron Devices Meeting (IEDM) etkinliği çerçevesinde, Intel'in 32nm üretim teknolojisine yönelik olarak planlarını ve geldiği noktayı açıklaması beklenirken, TSMC'nin a 32nm SRAM yongasını, AMD'nin ise IBM partnerliğinde 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak, high-k metal geçit temelli SRAM hücresini tanıtması bekleniyor. Intel'in yoğunluğu 0.171ì² olan 291Mb SRAM üretiminde aldığı yol anlatması bekleniyor, peki ya diğerleri?

TSMC'nin 32nm 2Mb SRam yongasını tanıntması beklenirken, AMD ise belirttiğimiz üzere IBM ortaklığında, 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve yoğunluğu 0.1ìm² olan en küçük, fonksiyonel SRam hücresini tanıtması bekleniyor. Tabii 22nm üretim teknolojisi için henüz alınması gereken yol olduğunu da belirtelim. Zira her ne kadar AMD, 22nm üretim teknolojisinden bahsedecek olsa da firmanın 2012'D'den önce ilgili üretim teknolojisine geçiş yapması beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim