Anlık Bildirim

Nvidia’dan oyuncuları kızdıracak hamle

Perakende zincirlerinde yapılan analizler Nvidia’nin iddia edildiği gibi belirli Ampere tabanlı ekran kartlarını stoklardan çektiğini ve fiyatın düşmesini istemediğini gösteriyor.

Ampere ekran kartları Tam Boyutta Gör

Nvidia bugün gelir anlamında çok önemli bir yere geldi ve bir iki yıl öncesine göre neredeyse iki kat daha fazla gelir elde ediyor. Haliyle yatırımcıların da beklentisi büyüdü. Bunun karşılayabilmek için piyasaya müdahale ediyor. 

Nvidia kart üretimini durdurdu

Geçtiğimiz haftalarda gerek ortalama fiyatların aşağı düşmemesi için gerekse de yüksek fiyat ortalamaları ile yıl sonu toplam gelir beklentisinin karşılanması için Ampere tabanlı ekran kartlarının üretimine ara verildiği gündeme gelmişti. 

İlk etapta iddia olarak karşılansa da perakende zincirlerinden gelen bilgiler de olayı doğrular nitelikte. Mindfactory platformunda Nvidia yüzde 60, AMD yüzde 40 oranında satış rakamlarına sahipti. Şimdi ise AMD yüzde 75, Nvidia ise yüzde 25 şeklinde ilginç bir değişim yaşanmış. 

GeForce GTX 3090, 3080 ve 3060 ekran kartları neredeyse hiç yok. Firma daha çok RTX 3060 Ti ve RTX 3070 ekran kartlarını öne çıkarmaya çalışıyor. Bazı yerlerde ise bu kartların fiyatları çok yükselmiş. 

Bazı kaynaklar çip krizi nedeniyle Nvidia’nın stokları tamamen raflara koymak istemediğini de belirtiyor. Özellikle kış tatili öncesinde yüksek getirili Ampere kartlarının alış veriş çılgınlığına saklandığı dile getiriliyor.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22720 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia ampere, rtx 3090 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim