Anlık Bildirim

Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme

Ryzen ailesiyle dengeleri alt üst eden AMD, yıllardır sunulmayan yüksek performans sınıfı kaslı ve zengin özellikli anakart modellerine de ev sahipliği yapmaya başlıyor. İşte X399 Zenith.
AMD'nin merakla beklenen Ryzen Threadripper serisi 12 ve 16 çekirdekli işlemci modelleri, Ağustos ayı başında raflara girmiş olacak. TR4 soket yapısıyla birlikte LGA formuna bürünen ve pinlerden arınan yeni işlemciler, sadece X399 çipsetli anakartlarda çalışacak.
Asus, Gigabyte, ASRock gibi markalar X399 anakartlarını Computex 2017 Fuarı'nda sergilemişken, MSI tarafının da yakında sessizliğini bozması gerekiyor. Bu arada AMD'nin duyurusunu yaptığı 25 Temmuz tarihli video konferansta bahsi geçen üreticiler X399 anakartlarını tanıtacak ve fark yaratan özelliklerini anlatacaklar.
Yukarıdaki gelişmelerden anlaşıldığı üzere, anakart üreticiler X399 için hazır ve modellerini yavaş yavaş inceleme editörlerine yollamaya başlıyorlar. İşte muhtemelen o örneklerden biri olan Asus X99 Zenith Extreme, Çinli bir kullanıcı tarafından kutusundan çıkartıldı ve satın alacak müşterleri nelerin beklediği tüm detaylarıyla gösterildi.
Öncelikle şunu söylemekte fayda var, haberimize konu olan anakart Asus tarafından Çin'deki bir test editörüne gönderilmiş olabilir. Çünkü ikinci fotoğrafta üst kısma dikkatli bakarsanız eğer Threadripper işlemcinin olduğunu da göreceksiniz. Dolayısıyla AMD tarafında her şeyin hazır olduğunu ve lansman tarihinin beklendiğini söyleyebiliriz.
Asus'un anakartı şimdiye kadar gördüğüm en kaslı X399 modeli. Gigabyte ve ASRock tarafından sergilenen modeller sanıyorum ki o firmaların amiral gemi modelleri değil çünkü X399 Zenith Extreme hem tasarım hem de ek özellikler seviyesinde daha kaslı görünüyor. Belki de bundan dolayı Computex Fuarı'nda diğer anakart modelleri de olmasına karşın AMD'nin Threadripper lansmanında sadece Asus yer aldı. Hatırlayanlar olacaktır Asus aynı zamanda ilk ve tek Ryzen işlemcili dizüstü bilgisayarı da tanıtmıştı.
Devasa ısı dağıtıcı bloklara ve RGB ışıklandırma sistemine sahip olan Asus ROG X399 Zenith Extreme, 60+4 PCIe hattına sahip olan Ryzen Threadripper işlemcileri için 4 tane PCIe x16 slotuna sahip. Diğer donanımlar ve konfigürasyona bağlı olarak Bunları 16x+16x+8x+8x diziliminde 4 ekran kartıyla kullanabilmek pekala mümkün. Kutu içeriğinden PCIe ethernet kartı ki 10Gbit olması muhtemel çünkü ASRock entegre olarak bu fonkisyonu sunuyor, ayrıca sağ tarafta 5. bellek slotu olarak görünen M.2 adaptörü de dikkatlerden kaçmıyor.
Kendi LCD ekranına sahip olan ve kutu içeriğinden SLI köprüsü de çıkan Asus ROG X399 Zenith, standart ATX anakartlara göre biraz daha iri ve daha geniş ayakizine sahip. E-ATX ölçülerinde olduğu için her kasa ile uyumlu olmayacaktır ancak böylesi bir sistem toplayacaklar için de kasa konusu problem teşkil etmeyecektir diye düşünüyorum. Fiyatı hakkında henüz bir bilgi olmasa da anakartı Ağustos ayı içinde ülkemizde de görebileceğiz. Kısaca özetlemem gerekirse, tasarım ve özellik seviyesinde yıllar sonra ilk defa bir AMD anakartın, Intel tarafındaki çözümlere tam manasıyla kafa tutabilecek özelliklere sahip.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4951 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, erdi özüağ ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim