Anlık Bildirim

ASUS, yayınladığı BIOS ile Ryzen 7000 işlemcilerde yeni sorunlara neden oldu

AMD Ryzen 7000 ve 7000X3D işlemcilerde ortaya çıkan yanma sorunu BIOS güncellemesi ile çözülmüştü. Ancak ASUS’un yayınladığı bir BETA BIOS güncellemesi yeni sorunlara neden oldu.
ASUS'un BIOS güncellemesi Ryzen işlemcilerde sorunlara neden oldu Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalarda AMD Ryzen 7000X3D ve Ryzen 7000 işlemcilerde ortaya çıkan yanma sorunu yayınlanan güncel BIOS sürümleri ile çözülmüştü. Ancak görünüşe göre ASUS’un yayınladığı yeni BIOS güncellemesi daha farklı sorunlara neden oluyor.

ASUS'un BIOS güncellemesi sorunlara neden oldu

ASUS'un BIOS güncellemesi Ryzen işlemcilerde sorunlara neden oldu Tam Boyutta Gör
AMD’nin anakart üreticilerin neredeyse tamamı ağırlıklı olarak Ryzen 7000X3D serisinde çıkan sorunu çözen AGESA 1.0.0.6 tabanlı BIOS güncellemelerini dağıtmıştı. Ancak ASUS, AGESA 1.0.0.7 BIOS yazılımının BETA sürümünü kullanmaya karar verdi. ASUS’un yayınladığı AGESA 1.0.0.7 BIOS BETA sürümünde bellek hız aşırtma ve uyumluluk gibi çeşitli kusurların ve sorunların olduğu bildirildi. Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz gibi yanan Ryzen işlemcilerin çoğunluğu ASUS’un AM5 anakartlarında yaşanmıştı.

AMD bu sorunların varlığını teyit etti ve şu anda bu sorunları hafifletmesi beklenen daha yeni bir 1.0.0.9 ürün yazılımı üzerinde çalışıyor, ancak hepsinin düzeltileceğinin garantisi yok. Mevcut 1.0.0.7 ürün yazılımına dayalı BIOS sunmayı planlayan tüm kart satıcılarının şimdilik daha eski bir sürüme geri dönmeleri tavsiye ediliyor. Bu tavsiyenin ana ana muhatabı ise doğal olarak ASUS. Bu arada mevcut 1.0.0.6 tabanlı BIOS güncellemeleri yanma sorununu çözüyor ancak AMD tarafından uygulanan ek termal kontroller ve dengelemelerden yoksun. İlerleyen haftalarda yeni sürümün yayınlanması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3525 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim