Anlık Bildirim

MSI SSD’ler için tasarladığı yeni soğutma çözümünü duyurdu

MSI’ın dün attığı tweete göre yeni nesil anakartlarında SSD’ler için soğutucuya yer verecek. Soğutma çözümü görünüşe göre yüksek sıcaklıklara karşı etkili olacağa benziyor.
MSI SSD’ler için tasarladığı yeni soğutma çözümünü duyurdu Tam Boyutta Gör

Dün geç saatlerde MSI’ın resmi Twitter hesabından atılan tweette yeni Kaby Lake anakartlarında kullanılacağı belirtilen SSD’lere yönelik soğutma çözümüne yer verildi. Soğutucu şu an kullandığımız çoğu SSD’ye pek hitap etmiyor zira M.2 formundaki ürünlere yönelik hazırlanmış.
Bunun sebebi ise M.2 formundaki bazı SSD’lerde ısınma sorunu baş gösterebiliyor. Bu durum da depolama biriminizin performans kısıtlamasına gitmesine sebep oluyor. Özellikle oyunlarda bu husus son derece can sıkıcı olabiliyor. Örneğin Samsung’un 950 Pro çözümü bilindiği üzere ağır yük altında kaydadeğer bir ısınma gösteriyor ki bu da haliyle performans kaybına yol açıyor. Yeni çözüm bu tür durumlarda oldukça faydalı olacağa benziyor.

SSD soğutucu

MSI’ın çözümü tweet’te yer verilen görsele bakacak olursak M.2 slotuna bir menteşe ile bağlı. Söylenene göre çeşitli uzunluğa sahip M.2 formundaki SSD’lerle uyumlu olacak. Soğutma amacıyla ısı dağıtan çözümlerden daha iyi olacağa benziyor lakin tam manasıyla da bir heatsink değil. Zira her ne kadar metal bir plakadan oluşsa da üzerinde PCI-e slotu bulunmasından ötürü ekran kartlarına engel olmamak için soğutucu yapraklara yer verilmemiş.
Soğutucu yapısında ayrıca ısı transferini arttırmak amaçlı kullanılan termal pede yer vermeyi de ihmal etmemişler. Soğutma çözümünün patenti için başvuruda bulunan firma, çözümün ne zaman kullanılabilir olacağına dair bir açıklamada ise bulunmuş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5282 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, MSI ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim