Anlık Bildirim

App Store geçen yıla ait güvenlik raporunu yayınladı

App Store sadece geçen yıl dolandırıcılık ve kötü kullanım nedeniyle 240 milyon kullanıcının hesabını engelledi ve 1.5 milyar dolar civarında para aktarımını durdurdu.

App Store geçen yıla ait güvenlik raporunu yayınladı Tam Boyutta Gör

Bugün milyonlarca uygulama ve milyarlarca kullanıcısı ile uygulama mağazaları devasa platformlar haline geldi. Haliyle siber saldırganlar ve dolandırıcıların da dikkatini çekiyor. Bu denli dev bir ekosistemde güvenliği sağlamak zor olduğu için sürekli bir takip ve güncelleme gerekiyor. 

App Store’da geçen yıl 

Apple tarafından yayınlanan güvenlik raporuna göre 2020 yılı içerisinde toplamda 1 milyon sorunlu yeni uygulama ve 1 milyon civarında da sorunlu güncelleme engellendi veya kaldırıldı. Bunlardan 48000 tanesi gizli özellik barındırırken 150 bin tanesi spam veya kopya olmaktan, 215 bin tanesi ise gizlilik sözleşmelerini ihlal etmekten red yedi. 95 bin uygulama ise dolandırıcılık gerekçesiyle kaldırıldı. 

Kurumların mağazaya yüklemeden kendi içlerinde kullanacakları uygulamaları geliştirmelerine olanak tanıyan Apple Kurumsal Geliştirici Programı içerisinde ise sadece geçen ay 3.2 milyon uygulama engellenmiş. Dolandırıcıların App Store değerlendirme sürecinden kaçınmak için kurumsal programı kullanmak istediği kaydediliyor. 

Diğer taraftan dolandırıcılığa konu olabilecek para aktarımları da App Store üzerinde büyük bir risk. Geçen yıl dolandırıcılık ihtimali olduğu düşünülen 1.5 milyar dolarlık işlem engellenmiş. 3 milyon adet çalıntı kredi kartı ise tespit edilip sistemden atılmış. 1 milyon hesabın ise yeniden ödeme yapması engellenmiş. 

Dolandırıcılık odaklı olduğu düşünülen 470 bin geliştiricinin hesabını donduran Apple ayrıca 205 bin yeni geliştirici talebini de reddetmiş. Kötüye kullanım da dolandırıcılık sebebiyle 240 milyon kullanıcının hesabı engellenirken 424 milyon yeni hesap talebi de reddedilmiş.

Toplamda 1.8 milyon uygulamanın yer aldığı App Store haricinde üçüncü taraf uygulama yükleme platformları da sıkı takip altında. Yasal olmayan uygulama mağazalarında yayınlandığı tespit edilen 110 bin uygulama engellenmiş. 

Sadece 2020 yılına ait olan bu veriler gerçekten inanılmaz. Uygulama mağazası ne kadar büyükse dolandırıcılık ve spam faaliyetleri de o kadar büyük oluyor. Bu bakımdan uygulama mağazalarının güvenliğini sağlayabilmek önemli bir kaynak ayrılması gereken iş kolu haline geliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim