Anlık Bildirim

App Store geçen yıl 643 milyar dolar ciroya ulaştı

Uygulama satışları, uygulama içi satışlar, abonelikler ve reklam gelirleri dahil App Store geçen yıl 643 milyar dolar ciro yapmayı başardı. Mağaza 1 trilyon dolara yürüyor.

App Store gelirleri 1 trilyon dolara yürüyor Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasında dahi mobil yapımların gelir anlamında masa üstü yapımları geride bıraktığına şahit oluyoruz. Bugün reklam gibi yan sektörleri de dahil ettiğimizde mobil uygulama ekosistemi trilyon doları geçmiş durumda. App Store ile tartışmasız lider. 

Trilyon dolarlık Pazar

Analysis Group tarafından yapılan bir pazar analizine göre App Store geçen yıl 643 milyar dolar ciro üretmeyi başardı. Bu rakamın içerisine uygulama satışları, uygulama içi satışlar, abonelikler ve reklam gelirleri dahil. 2019 yılında bu rakam 510 milyar dolardı ve yıllık yüzde 24 artışa tekabül ediyor.

Mağazada 1 milyondan az indirme rakamı ve 1 milyon dolardan az kazancı olan geliştirici sayısı tüm geliştiricilerin yüzde 90’ını oluşturuyor. Yani aslında yüzde 10’luk bir kesim gelirin aslan payını paylaşıyor. Küçük geliştiriciler 2015 yılından bu yana yüzde 40 artmış.

Son 5 yılda her 4 küçük geliştiriciden biri kazancını yüzde 25 arttırmayı başarmış. Yine bunların yüzde 80’i birden fazla ülkenin mağazasında uygulamaya sahip. Ayrıca ortalama bir geliştiricinin 40’dan fazla ülkeden gelir elde edebildiği ifade ediliyor. 

App Store gelirleri 1 trilyon dolara yürüyor Tam Boyutta Gör

Uygulama mağazaları firmalar için de önemli bir tanıtım mecrası oluyor. Uygulama geliştiren yaklaşık 75 firmanın ABD ve Avrupa’da borsaya açıldığı veya satın alındığı belirtiliyor. Borsaya açılma veya satılma dönemi hesap edildiğinde bu firmaların 510 milyar dolar değer ürettiği ifade ediliyor. 

Son olarak App Store mağazasının 175 ülkeye açıldığı, 40 farklı dili desteklediği, 200 yerel ödeme yöntemi barındırdığı ve 45 yerel para birimini desteklediği bilgileri de raporda yer almış. Elbette pandemi döneminde bu rakamların yükseldiğini tahmin etmek zor değil. Bu yıl muhtemelen daha büyük rakamlar göreceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim