Anlık Bildirim

Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satacak

Tam kablosuz kulaklık pazarında liderliği tartışılmaz olan Apple, Counterpoint Research firmasının araştırmasına göre 2020'de bu pozisyonu korumaya devam edecek.

Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satacak Tam Boyutta Gör

Yeni sonuçlanan bir araştırmaya göre Apple, 2020 yılı içerisinde 100 milyon adetten fazla AirPods satacak. Counterpoint Research tarafından yürütülen araştırma, Apple’ın kablosuz kulaklık alanındaki baskınlığını bir kez daha sağlamlaştırmış oldu. Apple, şu an için pazarın yüzde 50’den fazlasını kontrolünde tutuyor.

2019’un dördüncü çeyreğinde araştırmaya göre yüzde 50’den fazla büyüyen tam kablosuz kulaklık kategorisi, ortalama satış sayısının 50 milyon adet civarında olduğu bir sektör hâline geldi. Apple’ın pazar payı, son çeyrekte yüzde 44 artarak lider pozisyonunu sürdürüyor. İkincilik konumunda ise Xiaomi yer alıyor ve onu Samsung takip ediyor.

Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satacak Tam Boyutta Gör

Pazar payını daha detaylı incelersek, 100 dolar üzerinde fiyata sahip tam kablosuz kulaklıklar alanında Apple’ın baskınlığı daha da artarak yüzde 70 seviyelerine ulaşıyor. 100 doların altında ise ciddi bir rekabet söz konusu. Bu alanda kimsenin açık ara liderliğinden bahsedilemiyor fakat Xiaomi’nin önde olduğunu söyleyebiliriz.

Apple, 2020’de 100 milyondan fazla AirPods satacak Tam Boyutta Gör

Counterpoint Research raporuna göre, Apple 2020’de ciddi bir rakiple karşılaşmayacak. Asıl rekabet, Apple’ın ardından gelen firma olmak için Samsung ve Xiaomi arasında gerçekleşecek. Apple’ın 2020 içerisinde ulaşacağı satış hedefinin ise 100 milyon adet civarında olması bekleniyor. 

Apple şimdiye kadar standart AirPods modelini kablosuz şarj gibi ekstralarla zenginleştirmenin yanında AirPods Pro modelini de tanıtarak önceki modelde eksik olan kısımları tamamlayarak daha yüksek bir fiyatla satışlarına devam ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim