Anlık Bildirim

Apple, sel felaketleri ile mücadele eden Batı Avrupa’ya bağış yapacak

Son zamanlarda Batı Avrupa sel felaketleri ile karşı karşıya. Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada felaketten etkilenen Almanya, Belçika ve Hollanda’ya bağış yapılacağını duyurdu.

Batı Avrupa’da, özellikle Almanya ve Belçika’da yoğun yağışlar sebebiyle oluşan sel felaketleri etkilerini sürdürüyor. Şu ana kadar 170’den fazla insanın hayatını kaybettiği felaketlerde binlerce insan ise hâlâ kayıp durumda.

Apple, Batı Avrupa’ya bağış yapacak Tam Boyutta Gör

Seller birçok yerleşim yerini yerle bir ettiği için birçok insan evlerini boşaltmak zorunda kalırken 20.000’den fazla insanın da elektrik ve susuz kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, ülkelerdeki birçok yolun ve köprünün hasar görmesi sebebiyle de kurtarma çabaları yavaş ilerlemek zorunda kalmış durumda.

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre şirket selle mücadele çabaları kapsamında Almanya, Belçika ve Hollanda’da bulunan yardım kuruluşlarına bağış yapacak. Cook, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Kalplerimiz Almanya, Belçika ve Batı Avrupa’da yaşanan yıkıcı selden etkilenenlerle birlikte. Apple yardım çabalarını desteklemek için bağışta bulunacak” ifadelerini kullandı.

 

Bu, Apple’ın doğal felaketler sebebiyle yaptığı ilk yardım değil. Dev şirket, California’da yaşanan yangınlardaki yardımları finanse etmek için de birkaç kez bağışta bulunmuştu. Şubat ayında da Teksas eyaletinde yaşanan soğuklar sebebiyle yardım kuruluşlarına bağışlar yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim