Anlık Bildirim

Apple’dan Google bulut servislerine büyük yatırım

2 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla Apple artık veri tüketimi ihtiyacını karşılayamıyor. Google Cloud hizmeti alan Apple geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla harcayacak.

Google Cloud, Apple’ın gözdesi Tam Boyutta Gör

Apple ve Google gerek masa üstü gerekse de mobil dünyada en sıkı iki rakip konumunda. Bununla birlikte pek çok konuda birbirlerinin büyük potansiyelini göz ardı da edemiyor. Bunlardan birisi bulut depolama.

Apple'ın kritik Google hamlesi

Google’ın 2 milyara yaklaşan Apple ekosistemine özellikle arama motoru açısından büyük ihtiyacı olduğu herkesin malumu. Her yıl milyarlarca dolar karşılığında iOS cihazlarındaki Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olmaya çalışıyor. 

Apple da sunduğu hizmetlerin belkemiği haline gelen bulut altyapısı için Google Cloud hizmetlerine ihtiyaç duyuyor. Gelen bilgilere göre bu yıl Apple toplamda 8 ExaByte seviyesine çıkacak veri tüketimi için Google’a 300 milyon dolar ödeyecek. Geçen yıla göre yüzde 50 artış var.

Apple hali hazırda Google’ın en büyük müşterisi durumunda. İkinci ByteDance ise 500PB veri kullanıyor. Google içerisinde Apple için Büyük Ayak şeklinde bir isimlendirme yapıldığı da belirtiliyor. 

Bilindiği üzere Apple ürünlerinde kendi teknolojilerini kullanabilmek için önemli yatırımlar yapıyor. Apple A ve M serisi yonga setleri buna en büyük örnek. Ne var ki bulut tarafında Apple çok geç kaldı. Mevcut veri merkezleri kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede değil ve yetişmesi de pek mümkün görünmüyor. Özel anahtarları sayesinde Google üzerindeki veriler Apple sunucularındaymış gibi güvenle saklanıyor. Bu bakımdan Apple’ın bulut tarafında Google ile iş birliği uzun bir süre daha devam edecek.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim