Anlık Bildirim

Sony, oyunları sizin yerinize oynayabilen bir yapay zekanın patentini aldı

Sony, kullanıcının oyun stilini izleyip öğrenen ve istenildiğinde oyunu ondan devralacak bir yapay zekanın patentini aldı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sony, oyunları sizin yerinize oynayabilen bir yapay zekanın patentini aldı Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasındaki teknoloji şirketleri neredeyse her ay enteresan teknolojilerin patentini alıyor. Bu patentler arasına da geçtiğimiz saatlerde bir yenisi daha eklendi. Sony oyunları sizin yerinize oynayan bir yapay zekanın patentini aldı.

Geçtiğimiz saatlerde SegmentNext tarafından fark edildiği üzere Sony, enteresan bir yapay zekanın patentini aldı. Bu yapay zeka sizin oyun stilinizi öğreniyor ve istenildiğinde oyunu sizin yerinize oynuyor. Daha doğrusu yapay zekanın amacı sizin zorlandığınız belirli bölümleri oynayabilmek. 

Patente göre oyuncunun bir bölümü birkaç kez oynamasının ardından yapay zeka oyuncunun davranışlarını inceliyor ve bu stili kaydediyor. Kısaca zaman içerisinde oyuncu ile aynı kararları vermeye başlıyor. Bu durum "otomatik mod" olarak açıklanmış. Örneğin, oyuncular herhangi bir şekilde oyunu o sırada oynayamıyor ancak izleyebiliyorsa otomatik moda alarak devam edebilir. Örneğin, yemek yerken oyuna bir yandan da devam etmek istiyorsanız, otomatik modda yemeğinizi yiyebilir bir yandan da oyuna devam edebilirsiniz. Bu durum çevrimiçi oyunlarda, yani durdurulamayan oyunlarda fazlasıyla işe yarayabilir.

Sony özellikle son dönemlerde birçok şaşırtan ancak kullanışlı olabilecek teknolojilerin patentini alıyor. Geçtiğimiz aylarda da evdeki eşyaları kontrolcü yapabileceğiniz bir teknolojinin patentini almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8371 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, sony ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim