Anlık Bildirim

Apple işlemcilerde yeni bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Apple'ın A serisi yongalarından M1'e kadar birçok işlemciyi etkileyen yeni bir açık keşfedildi. Araştırmacılar açık hakkında tüm bulguların Apple ile paylaşıldığını söylüyor.

Apple cihazlarda yeni bir açık keşfedildi Tam Boyutta Gör

AMD ve Intel yongalarında keşfedilen 'Spectre' gibi donanım tabanlı güvenlik açıkları, günümüz yonga üreticileri için büyük bir sorun haline geldi. Şimdi de Spectre kadar tehlike olmasa da Apple işlemcilerde yeni bir açık keşfedildi.

Birçok yongayı etkileyebilir

Araştırmacılar tarafından 'Augury' olarak isimlendirilen ve Apple’ın M1, M1 Max ve A14 işlemcilerini etkileyen yeni açığın, çekirdeğin ve talimatların hangi verilere eriştiğini izleyerek çalışan Spectre’ye karşı birçok savunmayı geçersiz kıldığını bildiriliyor.

Bununla birlikte Apple silikonunun önceki bellek ön yüklemelerinin içeriğini hesaba katan bir optimizasyon olan Veri Belleğine Bağlı Ön Getirici (DMP) kullanımından faydalanan Augury, belleğin içeriği hakkında bir ipucu sağlanan bu yöntem ile verilerin sızdırılmasını mümkün kılıyor.

Augury’nin eski A serisi yongalara ve daha yeni M1 çözümlerine kadar ulaşabileceğini söyleyen ve tüm bulguları Apple'a gönderen araştırmacılar, açığın Spectre kadar tehlikeli olmadığını ancak ASLR'yi (Adres Alanı Düzeni Randomizasyonu) bozabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim