Anlık Bildirim

Apple uyardı: iPhone fiyatları artabilir

Apple CEO'su Tim Cook, 2022'nin üçüncü çeyreğinde şirketin arz açığı ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Yaşanan sorun iPhone fiyatlarını da etkileyebilir.

Apple uyarıda bulundu: iPhone fiyatları yükselebilir Tam Boyutta Gör

2022’nin ikinci çeyreğinde rekor bir kazanca imza atan Apple, yılın üçüncü çeyreği konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Apple CEO’su Tim Cook, mevcut çeyrekte yaşanan bileşen sıkıntıları, Çin’de yaşanan COVID-19 kapanmaları, döviz kuru zayıflıkları, Rus satışlarının durması ve enflasyon olmak üzere toplam 5 soruna dikkat çekerek 4 milyar ila 8 milyar dolar arasında bir arz açığı yaşanabileceği söyledi.

Ürün fiyatlarını etkileyebilir

Yılın ilerleyen dönemlerinde krizin hafiflemesini bekleyen Apple, Covid-19 salgınının artması sebebiyle Çin fabrikalarında kısıtlamalar ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan sorunlar günümüzde etkisini korurken analistler ile gerçekleştirilen bir sohbette Cook, sorunların neredeyse tüm ürün kategorilerini etkileyeceğini söyledi.

Birçok analist, şirket hakkında olumlu düşünceler paylaşsa da Raymond James finans şirketinden analist Chris Caso, sonbaharda iPhone 14 serisi piyasaya çıktığında iPhone fiyatlarının ABD dışında artabileceği konusunda uyardı. Döviz kuru sorununun uzun vadeli olabileceğini söyleyen Caso, Apple ürün fiyatlarının ABD sınırlarının ötesinde artabileceğini ve zamanlamanın iPhone 14 için talihsiz olabileceğini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8504 kez okundu.
35 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 14, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim