Anlık Bildirim

Apple da RISC-V mimarisi ile ilgileniyor

Apple’ın yazılım alt sistemleri bölümü için açtığı yeni bir iş pozisyonu RISC-V konusunda yüksek performanslı yapılar geliştirecek mühendis aradığını gösteriyor.

Apple ve RISC-V Tam Boyutta Gör

Son dönemde ARM ile aynı komut seti yapısını barındıran RISC mimarisine ilgi çok arttı. Lisans gerektirmeyen RISC-V girişimi bu anlamda sektör devlerinden önemli yatırımlar almaya başladı. Apple da geç olmadan trende atlamak niyetinde. 

Apple da RISC-V istiyor

RISC-V girişimi bugüne kadar pek çok önemli projede kendisine yer buldu. Alibaba sunucularına RISC-V işlemciler yer verirken Huawei de RISC-V işlemciler geliştiriyor. Diğer taraftan Western Digital gibi markalar da depolama birimlerindeki işlemcilerde RISC-V mimarisi kullanıyor. 

Apple tarafından açılan bir iş pozisyonu RISC-V High Performance Programmer başlığıyla RISC-V konusunda yüksek performanslı yapılar ortaya çıkarabilecek mühendisler arandığını ortaya koyuyor. Ayrıca pozisyon ARM içerisindeki Neon mimarisine de aşinalık istiyor. 

Apple henüz RISC-V mimarisiyle ilgili neler planlıyor bilmek pek mümkün değil ancak ana görev yongalarından ziyade yardımcı veya kontrolü yongalarından kullanılması daha muhtemel gibi görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim