Anlık Bildirim

Satılan her 6 iPhone’dan biri Hindistan’da üretiliyor

Yıllardır donanım üretimini Çin’den çıkarmaya çalışan Apple, Hindistan’da önemli bir aşamayı geride bıraktı. Hindistan yavaş yavaş üretimdeki payını arttırıyor.  
Apple Tam Boyutta Gör
Apple’ın donanım üretimini Çin dışına kaydırma çabaları nispeten de olsa sonuç vermeye başladı. Hindistan’a önemli bir yatırım yapan Apple, ülkeyi en önemli iPhone üreticilerinden birisi haline getirdi.

iPhone üretiminde Hindistan faktörü

Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre Apple’ın Ekim 2022-Eylül 2023 arasındaki mali yılında 14 milyar dolarlık iPhone üretimini Hindistan’da yaptırdı. Bu rakam bir önceki yıla göre iki kat artışa işaret ediyor.

Bu yıl ise piyasadaki toplam iPhone modelinin yüzde 14’ünü Hindistan’da üretildi. Bu da piyasadaki her altı iPhone’dan birinin Hindistan’da üretildiğini gösteriyor. Apple üretimi Hindistan’a kaydırsa da yine güvenilir ortakları ile çalışıyor.

Hindistan’da yapılan üretimin yüzde 67’si yine Foxconn tarafından yapılıyor. Pegatron ise bu pastada yüzde 17 gibi bir paya sahip .Kalan kısım ise Tata Grup tarafından satın alınan Wistron tesislerinde üretiliyor. Apple’ın ülkedeki yatırımları 150 bin doğrudan istihdam oluşturmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim