Anlık Bildirim

Apple'ın sahte ürünlerle mücadele için özel bir ekip kurduğu ortaya çıktı

Apple'ın sosyal medyada ve çevrimiçi pazar yerlerinde satılan sahte aksesuarlarla mücadele etmek için özel bir ekip kurduğu ortaya çıktı. Ekip geçen yıl 1 milyon sahte Apple ürünü reklamını kaldırdı.

Apple'ın sahte ürünlerle mücadele için özel bir ekip kurduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Apple, Bloomberg ile yaptığı yeni bir röportajda sahte aksesuarlarla mücadelesinden bahsetti. Cupertinolu şirketin bünyesinde yalnızca sahte ürünleri belirlemeye ve satışlarını önlemeye odaklanan özel bir uzman ekibin olduğu ortaya çıktı.

Apple'daki bu ekibin sadece geçen yıl Facebook ve Instagram dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi platformlarda listelenen 1 milyondan fazla sahte ürünü kaldırdığı belirtiliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müşterilerimizin güvenliği en büyük önceliğimizdir ve sahte ürünlerle ilgili riskler çok ciddi olabilir. Sahte ürünleri piyasadan kaldırmak için dünya genelindeki kolluk kuvvetleri, satıcılar, sosyal medya şirketleri ve e-ticaret siteleri ile sürekli çalışan özel bir uzman ekibimiz var. Geçen yıl, Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere çevrimiçi pazar yerlerinden 1 milyondan fazla sahte Apple ürünü reklamını kaldırmakla uğraştık."

Apple'ın sahte ürünlerle mücadele için özel bir ekip kurduğu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bloomberg'in raporunda özellikle patlayarak kullanıcılara zarar veren sahte şarj cihazlarına vurgu yapılıyor. Bu aksesuarların çoğunu sosyal medyada ve AliExpress'te çok düşük fiyatlara satın almak mümkün. Örneğin sahte AirPods Pro'nun fiyatı 25 dolar, sahte MagSafe şarj cihazları ise 5 dolar karşılığında satılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim