Anlık Bildirim

Apple, iPhone kutularından aksesuarları çıkartarak rekor kazanç sağladı

Apple, tüm iPhone kutularından şarj aletlerini ve kulaklıkları kaldırarak 6,5 milyar dolar kazanç elde etti. Ayrıca sattığı şarj aletleri ve kulaklıklarsa bu kazanca dahil değil.

Apple, iPhone kutularında eksikliğe giderek rekor kazanç sağladı Tam Boyutta Gör

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 12 serisini tanıttıktan sonra tüm iPhone kutularından şarj aletlerini ve kulaklıkları kaldırma kararı almıştı. Brezilya ve Fransa gibi bazı ülkeler, tüketici kanunları gereği bunu kabul etmemiş hatta Brezilya, Apple'a para cezası vermişti. Ancak Apple, birçok ülkede iPhone kutularından aksesuarları kaldırarak çok fazla kâr elde etti.

Geçtiğimiz yıl Apple, doğayı korumak amacıyla tüm iPhone kutularında aksesuarları kaldırdı. Böylece Apple, nakliye yapılırken kullanıcılara daha fazla telefon gönderilmesine olanak sağladı ve bunun yıllık karbon emisyonlarını 2 milyon metrik ton azalttığını söyledi.

Apple, iPhone kutularından aksesuarları çıkartarak nakliye masraflarından yüzde 40 oranında tasarruf sağladı

iPhone kullanıcıları, şarj cihazlarının ve kulaklıkların iPhone kutularından kaldırılmasının, çevreye yardımcı olmak amacıyla değil Apple'ın daha çok kâr elde edebilmesi amacıyla yapıldığını düşünüyor. Kullanıcılar bu düşüncelerinde pek de haksız değiller. Çünkü sadeleştirdiği iPhone kutuları sayesinde Apple'ın, bir paketten fazlasıyla tasarruf sağladığı ortaya çıktı.

Apple, iPhone kutularında eksikliğe giderek rekor kazanç sağladı Tam Boyutta Gör

Apple'ın, iPhone kutusundan aksesuarları çıkararak her satılan iPhone için 35 dolar civarında kazanç sağladığı tahmin ediliyor. Kutunun boyutunu küçültmek, Apple'ın nakliye maliyetlerini %40 oranında düşürmesine yardımcı oldu. 

Daily Mail'e göre Apple, şarj cihazını ve kulaklıkları kutudan çıkararak şimdiye kadar toplam 5 milyar sterlin tasarruf etti. Bu da yaklaşık olarak 6,5 milyar dolara tekabül ediyor. Ancak Apple, aksesuarları iPhone kutusundan çıkardığında cihazlarının fiyatını düşürmedi. Aynı zamanda, yeni şarj cihazı almak isteyen iPhone kullanıcıları, şarj cihazı ve kulaklık almak için fazladan 38 dolar harcamak zorunda kaldı. Böylece Apple, aksesuar satışlarından yaklaşık 293.4 milyon dolar kazanç sağlayarak rekor bir kazanca imza attı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8249 kez okundu.
38 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
şarj alet, Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim